Nasvet za ličenje: Uporabljajte črtalo za oči

Črto na veki se je opazilo na modnih revijah in nemudoma smo si je vse zaželele, saj z njo najlažje poudarimo svoj osebni slog. Odkrijte tri različice, ki očarajo.

Nasvet za ličenje: Uporabljajte črtalo za oči - Foto: Tadej Windshnurer, Imaxtree

Umetniška dvojna črta

Za kaj gre? Za presenetljivo linijo, ki deluje kot nezabrisano senčilo za veke in ustvari strukturiran videz, ki smo ga lahko občudovali pri Donni Karan.
Pripomočki: Črtalo v svinčniku z mastno minico in kohl črtalo.
Postopek: Rob spodnje veke ob rastišču trepalnic poudarite vse do notranjega kotička očesa s kohl črtalom. Na zgornji veki s svinčnikom zarišite črto, ki naj poteka vzporedno z linijo arkade. S prstom jo rahlo zabrišite in na trepalnice nanesite več plasti maskare za večji volumen.

Glamurozna kontura

Za kaj gre? Za izredno tanko črto, ki na­tančno sledi liniji ob korenu zgornjih trepalnic in pogledu doda pridih nonšalance. Klasično, na videz naravno in izjemno učinkovito, kot na reviji Stelle McCartney.
Pripomočki: Mehko črtalo v svinčniku z ze­lo ozko konico ali tekoče črtalo, ki ga nanašamo s čopičem.
Postopek: Ob korenu trepalnic začnite zarisovati pikice, ki jih nato od notranjega proti zunanjemu kotičku očesa povežite v enotno črto. Zaključite s tremi nanosi maskare na zgornjih in z enim nanosom na spodnjih trepalnicah.

Rokerska vijuga

Za kaj gre? Za XXL-črto, ki se razteza na zgornji veki – poklon Amy Winehouse, opažen na reviji Vivienne Tam.
Pripomočki: Črtalo z debelo minico in poševen čopič za popravke.
Postopek: Začnite v notranjem kotičku s tanko črto, ki naj se navzven vse bolj širi. Na zadnji četrtini veke preidite v diagonalo proti obrvi in linijo končajte z ravnim zaključkom. Nanesite še maskaro na zgornje trepalnice.

Zvijače mojstrov ličenja

  • Veko pred ličenjem pripravite tako, da nanjo nanesete malo pudra v prahu ali kamnu, saj boste s tem ličilom zagotovili daljšo obstojnost.
  • Konec obrvi potegnite proti senci, kar zgladi veko in olajša zaris črte.
  • Za morebitne popravke imejte pri roki vatno blazinico, prepojeno s sredstvom za odstranjevanje ličil.


Prevedla in priredila Erika Švara,
fotografije Tadej Windshnurer, Imaxtree

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri