Naredite same

Eden izmed delov telesa, ki jih ljudje najprej opazijo, so zagotovo nohti. Kako bodo vaši nohti na rokah urejeni, vaša stopala pa negovana.

Naredite same - Foto: fotografija Shuttestock

Najprimernejša dolžina nohta je ne prekratka in ne predolga oziroma nekaj vmes. Najbolj priljubljena oblika je zagotovo okrogla, saj lahko kvadratna hitro naredi vaše prste bolj debele, kot so v resnici. Noht naj sega čez konico prsta, a največ tri milimetre.

Manikira

1 Odstranite star lak

Za odstranjevanje laka uporabljajte odstranjevalec, ki ne vsebuje acetona, saj lahko ta posuši noht, ki se potem začne cepiti. Lak odstranjujte z vato, ne s papirnato brisačo, saj je ta preveč groba.

2 Pilite nohte, ko so suhi

Noht boste lepše popilili, če bo suh. To pomeni, da preden namočite roke v kopel, s pilico naredite želeno obliko. Vedno pilite v eni smeri, saj lahko piljenje sem ter tja razcefra noht.

3 Zmehčajte obnohtno kožico in nohte v topli vodi

Toplo vodo zmešajte z nekaj kapljicami olivnega olja in losjona za telo. Po 10 minutah namakanja obrišite roke in nanesite losjon ali kremo za roke. Obnohtno kožico potisnite nazaj z leseno palčko, ki jo lahko kupite v drogerijah, ali kar s prsti. Nato nežno zmasirajte kožico s toplo vlažno brisačo. Krožni gibi bodo odstranili belo membrano, ki se naredi ob nohtu. V nekaterih salonih vam kožico odstranijo, a to ni najbolj zdravo. Obnohtna kožica je ovira med nohtom in kožo, da vanjo ne prodirajo škodljive snovi, ki lahko povzročijo vnetje. Torej, kožice nikar ne režite in agresivno potiskajte nazaj, saj lahko poškodujete področje, kjer noht raste.

4 Odstranite olje ali losjon

Uporabite milno vodo in dobro sperite nohte, saj lahko odstranjevanje ostankov z odstranjevalcem laka noht izsuši.

5 Nanesite podlak

Podlak je zaščita za vaš noht, poleg tega bo nov nanos laka bolj obstojen. Prav tako prepreči, da bi barvni lak prodrl v noht in pustil svoj pigment.

6 Namočite in obrišite

Tako kot delajo v salonih, je najbolje. Čopič pomočite v lak za nohte in ga trikrat podrgnite ob rob, tako da boste nanesli tanko plast laka. Če hočete, da je barva intenzivnejša, potem postopek ponovite še enkrat, a pazite, da med enim in drugim lakiranjem mineta vsaj dve minuti.

7 Končajte z nadlakom

Če imate čas, nanesite nadlak, ki bo noht zaščitil in mu dal poseben sijaj. Noht bo tudi bolj trd, barva bo obstojnejša, plasti pa se bodo hitreje posušile. Če se vam mudi, uporabite kapljice za hitro sušenje, ki jih lahko kupite v drogerijah.

8 Popravite napake

Med lakiranjem lahko zelo hitro nastanejo napakice, ki jih popravite tako, da vatirano palčko namočite v odstranjevalec za nohte in previdno obrišete napake. Lahko pa v drogeriji kupite svinčnik, ki vsebuje odstranjevalec, in z njim obrišete napake.

Pedikura

skrivnost do super mehkih nog

1 Za odstranjevanje odmrlih kožnih celic uporabite piling za noge ali pa trdo gobico in z njo dobro podrgnite stopala.

2 Ko boste naredili piling, na debelo nanesite kremo, obujte bombažne nogavice in pojdite spat.

3 Za zelo mehka stopala poskusite trik naše lepotne strokovnjakinje. Na stopala nanesite debelo plast kreme, ki jo uporabljajo za mazanje dojenčkove ritke. Potem zavijte noge v plastično vrečko ali folijo in čez poveznite bombažne nogavice. Če lahko tako spite, potem je to najboljša rešitev, če pa vas bodo nogavice motile, jih pustite gor vsaj eno uro, preden jih sezujete.

Vir: Lisa

Najbolj brano