Lepotni utrinki iz Pariza

Najboljše se vedno prihrani za konec. In nič drugače ni s pariškim tednom mode.

Lepotni utrinki iz Pariza - Foto: Fotografija Imaxtree

Poleg prekrasnih kreacij, katere so znana imena iz modnega sveta ustvarila za prihodnjo pomlad, niso pozabili niti na zaključni detajl pri končni podobi. Pričeske in ličila so spominjala na tiste že videne v Milanu, a vseeno so nas presenetili z drznimi novitetami.

Tokratno vodilo je bil fokus. Izbrati si del obraza in ga poudariti. Pa naj bodo to oči, usta ali lasje. Ampak nikoli skupaj.

Oči

Mestna bojevnica je navdihnila Pat McGrath na modni reviji znamke Balenciaga. Neonske barve modre, rumene, oranžne in rožnate so bile uporabljene na področju okoli oči.

Oči so ogledalo duše in to vedo tudi pri Lanvinu. Za preusmeritev pozornosti na oči so najprej posvetlili obrvi in usta obarvali z nude odtenkom šminke. Najbolj poželjive očke te sezone so tudi tokrat zadimljene. Ni kaj, smoky eyes nas bodo spremljale tudi naslednjo sezono.

Mavrične oči v slojih modre, zelene, rožnate in vijolične, s koralnimi lički in češnjevimi ustnicami so na modni reviji dvojca Viktor & Rolf, poleg manekenk, krasile tudi pevko Roisin Murphy, ki je bila posebna gostja na pisti.

V sezoni izginjajočih obrvi, so obrvi manekenk na reviji Giambattiste Vallija mogočne in jasno poudarjene. A ne pretirane in dodatno potemnjene s svinčnikom. Valli je ustvaril nekaj, k čemur stremimo vse: k popolnem loku obrvi.

Nohti

Pri Chanelu se je vse vrtelo okoli nohtov. Najnovejša mešanica laka za nohte kozmetičnega kreativnega direktorja Philipa Philipsa spominja na mešanico vijolične in rjave.

Lasje

Elie Saab je ubil dve muhi na en mah. Čeprav na pistah prevladujejo klasične fige in kite, so oblikovalci pričesk uporabili obe preverjeni varianti in dobili svež videz, ki je porušili njuno dominantnost.

Kite pri Miu Miu so dolge, segajoče do sredine stegna. Čeprav govorimo o umetnem dodatku, pa je vseeno ležeren videz kite na pogled neverjetno privlačen.

Dekleta, ki imate težave z valovitimi lasmi, pozor. Valentino je poudaril naravne valovite lase, ki delujejo poskočno, romantično in mladostno. In še nekaj. Nikar jih preveč ne urejajte, saj bo pričeska izgubila tisto svežino mladosti.

Dekle Louisa Vuittona nosi afro. Funky lasulja v rdeči, črni in blond varianti je navdušila samo Naomi Campbell.

Diorjev klasičen glamur

Hollywoodska dama se je sprehodila po pisti Christiana Diorja. Klasičen glamur je ujet v rdeči šminki in popolno oblikovani pričeski. Močan ali pa zgolj naraven mejkap pa so uporabili pri ličenju oči.

Fotografije Imaxtree

Najbolj brano