Tudi vaša lepotna rutina poteka v čisto napačnem vrstnem redu? Preverite!

Mnogi v svoji negovalni rutini zamenjajo drugi in tretji korak.

Tudi vaša lepotna rutina poteka v čisto napačnem vrstnem redu? Preverite! - Foto: Profimedia

Očistite, tonirajte, navlažite,… V naših postopkih nege kože je toliko korakov, da lahko postanemo celo malo zmedeni in včasih tudi pretiravamo.

Pravilni vrsti red negovalnih izdelkov

Z leti in izkušnjami se po navadi naučimo pravilnega vrstnega reda, kako bi morali uporabljati svoje izdelke za nego kože, tako da imajo najboljše možnosti, da izvajajo svojo čarovnijo. T

orej sledite tem korakom - ta seznam je obsežen in tega verjetno ne počnete vsak večer, toda če to kdaj vseeno počnete (ali pa prisegate le na del te rutine), je spodaj opisan pravi način.

1. Čistilno olje ali sredstvo za odstranjevanje ličil

Če ste ljubitelj uporabe čistilnega olja za odstranjevanje ličil, naredite to najprej - nanesti ga je treba na suho kožo. V nasprotnem primeru uporabite svoj najljubši odstranjevalec ličil, da se znebite večine dnevnih ličil in morebitne umazanije.

2. Čistilo

Očistite svoj obraz! Nekateri raje opravijo kar dvojno čiščenje.

3. Piling za obraz

Po čiščenju je najboljši čas za pilinga. Pomembno je, da se osredotočite na področja, ki ga najbolj potrebujejo - na primer, če imate mastno T-cono, se osredotočite na predel čela, nosu in brade in bodite bolj nežni na občutljivih delih obraza, zlasti koži okoli oči.

4. Maska za obraz

Po pilingu je vaša koža najbolj dovzetna za posebno zdravljenje, ki ga nudi maska. Nanesite si svojo najljubšo in se sprostite.

5. Toner

Toniranje je korak za nego kože, za katerega so nam že vsi povedali, da lahko preskočimo, vendar bi bili presenečeni nad tem, kar je še vedno na vaši koži, tudi po temeljitem čiščenju. V vsakem primeru, če tonirate, to storite po tem, ko ste končali zgornje korake.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikki Cruz (@nikki.cruz) on

6. Zdravljenje nepravilnosti

Vaše zdravljenje nepravilnosti bo najbolj učinkovito na čisti koži, ne navlaženi. Če izdelek nanesete neposredno na čisto kožo, ima več možnosti, da bo prodrl pravilno. Če lahko, počakajte približno pet minut po nanosu, preden nadaljujete z rutino za nego kože - to je lahko nekoliko moteče, še posebej, če je vaša koža na bolj suha.

7. Serum

Enako velja za serume. Čudodelni bodo in se resnično potopili v vašo kožo, če bo čista in gola. Nekaj ​​minut se vzdržite vlaženja.

8. Krema za oči

Dajte svoji očesni kremi najboljše možnosti za prodor v kožo okoli oči, preden jo navlažite. Prav tako svetujemo, da kremo za oči nanašate dvakrat na dan, ne le ponoči, in jo začnete redno uporabljati pri svojih dvajsetih.

9. Krema za sončenje

Ta korak je nekoliko bolj zapleten in je odvisen od tega, ali uporabljate kemično ali mineralne zaščito pred soncem. Kemične kreme za sončenje - tiste, na katere ste verjetno navajeni, in za katere nam pravijo, da jih je treba nanesti približno 20 minut preden se nastavimo soncu - morajo iti na čisto kožo, zato mora kemična krema pred vlažilno kremo. Mineralne kreme za sončenje, ki odbijajo UV-žarke s kože, bi moral nanesti po vlažilnem sredstvu, vendar pred pudrom.

10. Vlažilna krema

Ko zaključite vse zgornje korake, bodite radodarni z vlažilno kremo in ne pozabite na vrat in prsni koš!

11. Tekoči puder

Če je to vaša jutranja rutina, je zdaj čas, da nanesete ličila.

Prirejeno po članku z ELLE AU.

Fotografije: Profimedia, Instagram

Preberite še: Kim Kardashian je odkrila nov način, kako nositi navadno T-majico

Priporočamo tudi: To je modni trend z Instagrama, ki mu sledijo vsi (+ osvojite ga tudi vi)
 
 

Najbolj brano