Koža pozimi: razpokane ustnice

Ustnice nimajo svoje kape, rokavic in šala, zato so izjemno občutljive.

Ker torej nimajo oljnih žlez, sistema za uravnavanje temperature, njihova poroženela plast pa je izredno tanka, jih lahko mraz, veter in suh pregret zrak neovirano ‘napadajo’. Posledica je velika izguba vlage in razpoke. Oblizovanje izsušenih ustnic stanje še poslabša, saj jih slina dodatno razdraži.

Koža pozimi: razpokane ustnice - Foto: Fotografija promocijsko gradivo, Fotografija Imaxtree

Strokovna pomoč

Ker razpokanost ustnic povzroči tudi pomanjkanje vitaminov skupine B, nam pri odpravljanju težave lahko pomaga pogostejše uživanje jajc, polnovrednih žit, leče, jeter, ledvic, mastnih rib in mlečnih izdelkov. In ne pozabite jedi posuti s pšeničnimi kalčki!

Domača rešitev

Potrebujete maščobo, balzam, sredstva za celjenje, skratka nekaj, kar bo zacelilo razpoke in ustnicam povrnilo mehkobo. Izbrano negovalno sredstvo nanašamo čim bolj pogosto ves dan, zvečer pa se še posebej obilno namažemo kar čez rob ustnic.

Nakup

Vedno imejte pri sebi balzam iz mangovega masla in sončničnega olja, ki s posebnim peptidom in z antioksidanti deluje proti staranju kože: Baume, L? vre Jeunesse, Darphin, 54, 68 €. Natural Volume, Labello, vaših ustnic ne bo le negoval, ampak bo poskrbel še za njihov večji volumen in naravni sijaj, 3, 65 €.

NASVET UREDNIŠTVA

Ne pozabite na gubice okoli ust. Preizkusite Nuxov Aroma –Vaillance Express Roll-on za intenzivno glajenje globokih gub, 31, 99 €, in MasterCream Eye & Lip iz Juvene, 109 €.

Najbolj brano