Kombiniranje senčil z barvami oči

Lepotni trendi se spreminjajo iz sezone v sezono, vendar jim vseeno ne smemo slepo slediti. Vedno znova jih moramo kritično proučiti in jih prilagoditi značilnostim svojega obraza. Čeprav večina misli, da morajo barvo senčila za oči prilagoditi barvi oblačil, je to najbolj nevarna poteza. Zato to priporočamo le tistim, ki imajo dovolj izkušenj, da vedo, kaj delajo in kakšen bo končni rezultat.

Najbolj varna pot je, da barvo senčke izberete na podlagi barve vaših oči in polti. Če izberete pravi odtenek, lahko hitro in nežno poudarite svoje oči, brez pretiranega truda. Zato smo za vas pripravili kratek pregled barvnih kombinacij.

Kombiniranje senčil z barvami oči

Ne priporočamo vam, da uporabljate senčila, ki so iste barve kot vaše oči. V tem primeru, pritegne več pozornosti samo senčilo kot pa vaše oči, česar si ne želi nobena ženska. Bistvo ličenja je poudarjanje naših naravnih atributov, saj ličila služijo nam in ne mi njim.

Modre oči

Zato se tiste z modrimi očmi izogibajte modrim senčkam, razen če so zelo temno modre. Za sijoče in žareče oči uporabite zemeljske tone, na primer rjave odtenke, ki vsebujejo pridih vijolične barve. Tudi siva in črna lepo poudarita modre oči.

Rjave oči

Tiste z rjavimi očmi imate srečo, saj lahko uporabite skoraj katerokoli senčilo. Za čim bolj izstopajoče oči vam priporočamo zelene ali roza odtenke. Z vašo barvo oči se odlično kombinirajo tudi modre, zlate, bakrene in celo rjave barve.

Zelene oči

Z zelenimi očmi se najbolje kombinirajo senčila v vijoličnih odtenkih, saj ustvarijo prekrasen kontrast. Podoben učinek imajo tudi toplejši rjavi ali marelični odtenki. Zeleni pristajajo tudi senčila v zemeljskih odtenkih, ki vsebujejo kanček zlatih bleščic. Večina zelenih oči vsebuje pegice različnih barv, zato poskusite najti senčila v podobnih odtenkih kot so vaše pegice. Lahko uporabite tudi zelena senčila, vendar morajo biti zelo temna, da poudarijo svetlost oči.

Vse barve

Vsem barvam oči pristajajo nevtralne barve, kot so rjavi in marelični odtenki.

Namig: Ko izbirate odtenek, ne pozabite na ton svoje kože. Tiste s svetlejšo poltjo, se izogibajte temnejšim barvam, tiste s temnejšo pa svetlejšim.

Zdaj veste, katere barve senčil so najbolj primerne za vašo barvo oči. Predlagamo vam, da se pri ličenju orientirate glede na barvo vaših oči in ne oblačil.

Kadar pa ste v dvomih, se zatecite k nežnim nevtralnim odtenkom, ki pristajajo vsem barvam oči in oblačil. Tako ne boste nikoli udarile mimo.

Najbolj brano