Dandy Lady. Novi Diorjev videz za jesen 2008

Makeup stvaritve s podpisom Tyena.

Dandy Lady. Novi Diorjev videz za jesen 2008 - Foto: Fotografija promocijski material

"Dandy mora stremeti k temu, da je brez prestanka čudovit; živeti in spati mora pred ogledalom.” Baudelaire, Moje razgaljeno srce

Dandizem je močan vir navdiha za Hišo Dior in kvintesenca videza za jesen 2008. Je tudi tema naslednje razstave v Muzeju Christiana Diorja v Granvilleu z naslovom “Dandizem: 1808-2008; od Barbeyja d’Aurevillyja do Christiana Diorja, ” ki bo odprta od 1. maja do 21. septembra 2008.

Christian Dior, očaran nad oblačili, eleganco in stilom, se je rad poigraval s predpisanimi načini moškega oblačenja in emblematične stile spreminjal v obleke za ženske, kakršen je njegov frak, ki se božansko prilega telesu ženske. John Galliano na modnih brveh in pri ličenju oživlja ta trend in predstavlja nov obraz tega androgenega, vintage videza. Od vodoravnih linij do kostimov z visokim pasom – vsi so našli navdih v dandizmu in filmu tridesetih let preteklega stoletja. Stvaritve zaznamuje nov čar, ki je istočasno strašno glamurozen in ultra ženstven.

Od ekstravagance visoke mode do prefinjenega makeupa ponuja John Galliano nadčuten in sodoben izraz predrznosti zgodnjega obdobja hollywoodskega filma, omamno sofisticiranost Marlene Dietrich, bleščeče zapeljevanje Fitzgeraldovih junakov in nemirno, zakajeno vzdušje berlinskih kabaretov.

Diorjeva ženska, okrašena z ‘razigranim’ stilom jazza in charlestona, ima sijočo in rahlo prosojno polt, dimne, kovinsko rjave oči, čuten, satenast nasmeh in polakirane nohte. Neodvisna in odločna raziskuje monokromatske palete intenzivnih, globokih in prefinjenih odtenkov – tone slive, rjave, kaki in kamele, ki v dragocenih različicah z odsevi zlata, brona in bakra delujejo nadčutno.

Letošnjo jesen je Diorjeva ženska “Dandy Lady”: poigrava se z dvoumnostjo ter pretvarja razkošne moške sloge in drzne športne kontraste v edinstveno ženstven videz, ki jemlje dih, vznemirja in je vražje seksi.

Fotografija promocijski material

Najbolj brano