5 frizerskih nasvetov za izboljšanje pričeske in stanja vaših las, za katere ne boste porabili niti centa

26. 1. 2024
Se vam zdijo lasje lepljivi? Se vam hitro mastijo? Lahko se zgodi, da ste preprosto pozabili pravilno negovati svoje lase. Preverite te nasvete! (foto: Profimedia)
Profimedia

Se vam zdijo lasje lepljivi? Se vam hitro mastijo? Lahko se zgodi, da ste preprosto pozabili pravilno negovati svoje lase. Tu je 5 nasvetov za izboljšanje stanja vaših las, zato pa ne boste porabili niti centa.

 

Nega las je lahko za nekatere ženske včasih zamuden proces. Še toliko bolj, če na lase nanesete tisoč in en izdelek, ne da bi videli kakršne koli rezultate. Morda pa težava ni v izdelkih, temveč v načinu, kako skrbite za svoje lase.

Da bi nas razsvetlil, nas frizer Pierre Carli v videoposnetku TikTok opozarja na pet osnovnih načinov, kako poskrbeti za lase, ne da bi za to porabili en sam cent.

Ne spreglejte:

5 nasvetov za izboljšanje stanja las

Dobro izperite lase

Če se vam zdi, da so vaši lasje lepljivi ali obteženi zaradi uporabljenih tretmajev, je mogoče, da jih preprosto premalo splakujete. Če las ne izperete pravilno, izdelki ostanejo na lasišču, zaradi česar se lasje hitreje mastijo. Če las ne izperete dobro, jih boste na koncu morali umivati pogosteje.  

@carli.paris C’est gratuit et ça change tout… 5 tips pour glow up ta crinière #hairstyle #coiffeur #hairgoal #balayage #hair #tips #apprendresurtiktok ♬ son original - Carli

Pred nanosom maske iztisnite lase do suhega

Frizerji nas na to pogosto opozarjajo, vendar veliko žensk še vedno dela to napako. "Če so vaši lasje polni vode, ne bodo mogli absorbirati tretmaja," pravi ustanovitelj salona Carli Paris. Zato je ključnega pomena, da pred nanosom kakršne koli nege lase dobro posušite. Poleg tega, da bo ta nasvet polepšal našo grivo, nam bo prihranil tudi denar, saj bo za vlaženje vseh dolžin zadostoval le majhen odmerek maske. Izsušeni lasje bodo nego veliko bolje vpili.

Segrevanje izdelka za nego kože 

"Ne, za ta nasvet ne potrebujete grelne čelade. Preprosto vzemite brisačo (najbolje iz mikrovlaken), jo dajte pod vrelo vodo in si jo za nekaj minut položite na glavo. Delovanje toplote bo odprlo lasne luske in povečalo učinek maske na naše dolžine," pojasnjuje strokovnjakinja.

Omejite trenje med lasmi

Vsi smo že kdaj naredili to napako, ki je izjemno škodljiva za zdravje las. Nekateri jo morda še vedno počnete: drgnete lase skupaj, da bi jih posušili, premikate roke sem in tja. Stisnite lase v dlaneh po celotni dolžini in jih tako dobro stisnite. Profesionalni nasvet: preskočite bombažne brisače - mikrovlakna so veliko učinkovitejša in nežnejša do las.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: "Videti je zaskrbljen," ocenjujejo oboževalci: Princ William obiskal princeso Kate v bolnišnici, kjer okreva po operaciji

Priporočamo tudi: Trend mafjiske žene: Tihi luksuz se umika svojemu glamuroznemu, temačnemu nasprotju

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan