Najboljši nohti to poletje

Svoj boj so začeli že v zakulisju tednov mode, nadaljujejo ga na počitnicah: nohti, obarvani v kožnih odtenkih, ali divje pisani nohti? Kdo bo zmagovalec poletja? Bomo videli jeseni. Oziroma berite takole: privoščite si lahko prav vse!

Lepota, 1. 8. 2013
Najboljši nohti to poletje - Foto: TADEJ WINDSCHNURER, IMAXTREE, promocijsko gradivo

Igra s pudrom

V zakulisju modne revije Alberte Ferretti si je Keri Blair, zadolžena za nohte, zamislila prav poseben biserni odtenek: v nadlak je zmešala svetlo srebrn pigment za senčenje oči. Za Blumarine pa je pripravila pravi kožni koktajl: v nadlak je primešala nekaj kapljic mineralnega pudra. Predlagamo, da si najboljši kožni lak za nohte zmešate same, tako da prozorni različici dodaste nekaj senčila v prahu v nežnem odtenku breskve.

Nasvet

Ključ do resnično lepega kožnega odtenka nohtov se skriva v primerni barvi, ki mora ustrezati tonu vaše kože, tako kot odtenek pudra. Nohti, obarvani z nežnimi kožnimi barvami, naredijo vaše dlani in prste elegantnejše, vitkejše in daljše.

Francoska manikira se vrača

Ko govorimo o najbolj aktualnem odtenku za nohte, je revija Chanel tista, ki ga napove in pošlje v modno orbito. Presenečenje! To sezono to ni bil odtenek, temveč klasična francoska manikira.

francoska manikira

Vrtna zabava

Na modni reviji Kate Spade v New Yorku si je manikuristka Deborah Lippmann zamislila ljubek vichy vzorec v roza, oranžni, mint modri in rumeni barvi. Najprej je na noht nanesla dav sloja belega laka, nato je s tanjšim ploskim čopičem najprej narisala veritkalne črte v izbranem odtenku. Če so bile črte predebele so jih popravili z belim lakom. Ko so se te posušile so z istim barvastim lakom dorisali še horizontalne črte. Za večji sijaj so vse skupaj premazali z nadlakom za nohte.

Precej preprosto poslikavo nohtov so si omislili pri znamki Parabal Grunge. Priporočamo uporabo posebnih tanjših čopičev in kovinskih konic za natančno oblikovanje vzorcev.

Polmesec

Manekenke na reviji Issey Miyake in Roland Mouret so presenetile s polovično manikiro (nohte so imele obarvane le do polovice), medtem ko so pri znamki Mark Fast polovico nadgradili s sijočimi metalnimi nalepkami in tako ustvarili futuristični videz polmeseca.

Pridih Indije

Ustvarite sijoč videz, ki spominja na razkošen nakit. Pri Meadham Krichhoff so uporabili drobne kristale, vi pa lahko namesto tega uporabite okrasne sijoče lističe (na primer Nail Art, Essence) ali perle.

manikira

Na nohte nanesite nadlak in nato nanj hitro namestite kristale ali lističe. Seveda lahko nalepite tudi že oblikovane nalepke za nohte z zanimivimi okrasnimi motivi (na primer Me & My Ice Cream, Essence).

Kako do marmoriranega stila iz sedemdestih?

1. Zaščitite kožo ob in okoli nohta. Uporabite lahko kar običajen ali beli medicinski samolepilni trak.

2. Nohte obarvajte z nežnim odtenkom rožnate.

3. V skledo nalijte vročo vodo, vanjo kapnite nekaj kapljic laka v barvi ciklame (na primer Nail Lacquer, št. 29, Catrice, 2,59 €), nato pa še nekaj črnega laka. Plavajoči lak malce pomešajte z leseno paličico, da ustvarite marmorirani vzorec.

4. Prst pomočite v vodo in postavite pod vzorec, ki vam je všeč, nato ga potegnite ven.

5. Počakajte deset minut in odstranite zaščitni selotejp.

Pripravila: Petra Windschnurer

Najbolj brano