Na testu: naša lepotna urednica je preizkusila prehranski dopolnili, ki pomlajujeta

Medexovi lepotni prehranski dopolnili je pod drobnogled vzela urednica revije Elle, Petra Windschurer.

Promocijsko sporočilo, 20. 1. 2021
Na testu: naša lepotna urednica je preizkusila prehranski dopolnili, ki pomlajujeta - Foto: PROMO, OSEBNI ARHIV

Sijoča, napeta in mladostna koža. Cilj vseh žensk, še zlasti tistih, ki svet kozmetičnih inovacij pod drobnogled postavljajo v vlogi iskrenih pripovedovalk in raziskovalk lepih zgodb. Mednje se rada uvrščam tudi sama, zato me že na začetku te zgodbe ni sram priznati, da s svojo kožo včasih ravnam zelo mačehovsko, po drugi strani pa sem zanjo pripravljena storiti vse, kar mi omogočajo dosežki sodobne prehranske in kozmetične industrije. Saj veste, o čem govorim, kajne?

Dopoldne se bom tako na primer na prosto izmuznila brez kreme z zaščitnim UV-faktorjem, popoldne se mi ne bo uspelo zadržati in se bom nasilno spravila nad tisti mozolj, ki je očitno znak nehormonskega ravnovesja, v katerem sem se znašla čez noč, zvečer pa bom ob pogledu v ogledalo skesano zrla v kožo, do katere sem bila čez dan tako zelo neprijazna, in jo razkošno pobožala z božansko kremo, ki odpravlja posledice izpostavljanja UV-žarkom.

Pošalim se, da s tem človeškim ravnovesjem med dobrimi in slabimi navadami skrbim, da ne bi večno ostala mlada. Res je, da mi tovrstno početje ne bo pomagalo veliko, ko se bo požar toliko razplamtel, da ga bo težko pogasiti, a kot večna optimistka menim, da bom kos tudi tej težavi, le čelado in vodo potrebujem. Dobesedno!

Nedavno sem se pridružila Medexovi družini navdihujočih žensk, ki so imele priložnost preizkusiti prehranski dopolnili v kapsulah iz nove lepotne linije, dopolnili Hyaluron in Ceramidi. (Po zagotavljanju Medexa v paru poskrbita za izboljšano vlažnost, napetost in elastičnost kože, predvsem pa preprečujeta transepidermalno izgubo vlage, saj krepita kožno bariero, medtem ko Hyaluron spodbuja še sintezo lastne hialuronske kisline).

Ravno pravi čas, saj moja koža že lep čas prosi, naj ji namenim nekaj, kar jo bo 'nahranilo in pocrkljalo'  tudi od znotraj. Lahko rečem, da se mi je rešitev dejansko ponudila na pladnju, predvsem ker sem o pozitivnih rezultatih že slišala od številnih zadovoljnih uporabnic.

Predznanje in nenehno izobraževanje o bioloških lastnostih kože in njenih potrebah mi omogočata, da predvsem dobro razumem zgradbo kože, katere glavna funkcija je zaščita, kar pomeni, da ta v globlje predele po naravni poti prepušča res malo snovi, ki nam jih kot globoko prodirajoče čudeže v kremah, serumih in boosterjih po navadi ponuja kozmetična industrija. Čas je, da se ljubezni do lastne kože in kozmetičnim izdelkom za nego v vlogi njenih dobrih prijateljev pridružijo tudi prehranska dopolnila za nego kože.

Stanje moje kože

Dopolnili Hyaluron in Ceramidi sem začela uživati v novembru, in čeprav je bilo zunaj še toplo, sem na koži po telesu začela opažati prve znake, da je pred vrati zima.

Blažja srbečica kot posledica zimske različice dermatitisa me je že obiskala, medtem ko je koža na nogah kljub uporabi vlažilnih krem tako suha, da se lušči takoj, ko z roko podrsam po njej.

Tudi kožna bariera na obrazu je poškodovana že nekaj časa, saj spadam med pretirane ljubiteljice kislinskih pilingov in retinoidov. In medtem ko z njimi zradiram mikrogube, se ne morem izogniti posledicam, kot so suhost, luščenje in akne (res je, da jih do vnetnega stanja najpogosteje pripeljem sama z neprimernim ravnanjem), ki so le delček v mozaiku komunikacije moje kože z zunanjim svetom.

Rezultati testiranja

Prehranski dopolnili zdaj redno jemljem že več kot dva meseca. Prva stvar, ki sem jo opazila ali, bolje rečeno, občutila po tritedenskem rednem jemanju prehranskih dopolnil Ceramidi in Hylaroun, je bil mehak, svilnato gladek občutek na koži, ko sem se je dotaknila z dlanjo.

Občutek te res prevzame, saj je pred teboj kar naenkrat dokaz, da se v koži oziroma na njej nekaj dobrega dogaja. Njena gladkost je primerljiva z gladkostjo kože po dobrem mehanskem ali encimskem pilingu, le da na njej ni prisotne reakcijske rdečice.

Izboljšala se je tudi tekstura oziroma struktura kože, ki sem jo sama merila v obliki elastičnosti. Test je sila preprost. Medtem ko je koža na roki pred uživanjem Medexovih lepotnih prehranskih dopolnil po ščipanju potrebovala nekaj sekund, da se je vrnila v prvotno stanje, se to zdaj zgodi v hipu, kar pripisujem izboljšani elastičnosti kože.

Po letošnjem poletju, ki je bilo za moje hormonsko ravnotežje prelomno, sem pridelala kar nekaj starostnih podpisov. Plitve gubice okoli oči so postale globlje, prav tako sem občutila izgubo volumna in stanjšanje povrhnjice, vse skupaj pa je podčrtal še neenoten ten brez mladostnega sijaja. Precejšnje izboljšanje sem zaznala predvsem, kar zadeva zadnji dve težavi. Res precejšnje.

Koža je postala bolj 'sočna' oziroma sijoče zdrava, kot bi jo, tik preden se pogledam v ogledalo, navlažila s hranljivo masko za globoko vlaženje. Prav tako sem običajno jutro po uporabi mazila z retinoidi občutila intenzivno zategovanje kože, to pa je zdaj po jemanju lepotnih dopolnil veliko bolj blago.

Malenkost boljše stanje je opaziti tudi pri srbečici kot posledici blagega dermatitisa. Lahko se pohvalim, da sem bila do zdaj le enkrat prisiljena uporabiti kremo s kortikosteroidi.

In komaj čakam, da se oglasim pri kozmetičarki, ki je pogosto tarnala, da moja koža pri mezoterapiji kar pije in pije. Me prav zanima, ali bo ta zdaj še tako žejna …

Uživanje Medexovih lepotnih  prehranskih dopolnil pa je pripomoglo k še eni pozitivni spremembi v mojem življenju. Jutra niso več tako kaotična. V svoj dan sem namreč vpeljala jutranjo rutino, katere sestavni del so raztezne vaje, brezkofeinska kava, ajdov kruh z maslom in prehranski dodatki. Vesela sem, da je ta del dneva namenjen samo meni.

Najbolj brano