Manikura: Morate videti, kakšni so bili trendi leta 1916 in 1996!

Spodnji video prikazuje trende manikur skozi čas, ki jih enostavno morate videti. Manikura iz leta 1986 vas bo zagotovo prepričala.

Lepota, 1. 6. 2016
Ste tudi ve uporabljale lak za nohte Vamp blagovne znamke Chanel? - Foto: mode.com

1. Kratki do srednje dolgi, naravni in nelakirani nohti
1916: Začelo se je v letu 1916, ko so bili nohti na rokah kratki do srednje dolgi, naravni in nelakirani. Trend "au naturel" je kot nalašč za vsako priložnost. Nohti so tako videti naravno in ženstveno. A je jasno, da ni dolgo ostalo samo pri tem.

2. Vzorec polmesca
1932: V ospredju je bila manikura z luninim krajcem. To je lakiranje nohtov na način, da pri konici naslikamo vzorec polmesca. Je vsekakor eden najbolj vročih manikirnih trendov. Preprosta tehnika omogoča mešanje najrazličnejših barvnih tonov. Noro ženstveno!

3. Lunin krajec napolnijo z barvo
1956: Prevladujejo temno rdeči odtenki laka, nohti so v mandljevih oblikah. Bogat, nekoliko robusten odtenek je prijazen v vseh letnih časih, saj ga lahko preprosto kombiniramo. In kaj sledi potem?

4. Glamurozno in elegantno
1976: "In" so dolgi in sijoči nohti v disko slogu ter pastelnih barvah. Ta način je izvrsten tako za vsakodnevno nošenje kot tudi za nočne izhode od doma. Glamurozno in elegantno, se strinjate?

5. "Madonna, si to ti?"
1986: Osemdeseta se ponašajo z neonskimi barvami, okraskih na nohtnih konicah in ravno spiljenimi oblikami.

6. Obdobje kratkih in temnih nohtov
1996: Desetletje kasneje nohti postanejo krajši in temni. Se spomnite laka za nohte Vamp blagovne znamke Chanel? Ikonično.

7. Francoska manikura
2006: V 21. stoletju se je govorilo le še o francoski manikuri, ki se odlično poda k prav vsakemu modnemu stajlingu. Dobro izpade tudi, če jo nekoliko obrnemo na glavo - izberemo drzno barvno podlago ali pa malce eksperimentiramo pri barvanju nohtnih konic, namesto da izrišemo klasično tanko belo črto.

8. Kožna barva in bleščice?
2016: In končno nazaj v sedanjost, ko so izjemno popularni odtenki kožnih barv in bleščice. Več pa bo povedal spodnji video.

Kateri je pa vaš najljubši način?

Preberite še: Kaj moški najprej opazijo pri ženskah?

Najbolj brano