Lepota: 5 korakov do popolne manikire

2. 8. 2017

Za popolno manikiro ni potreben obisk kozmetičnega salona. Z nekaj vaje in prakse ter dobrimi pripomočki lahko svoje nohte perfektno urediš kar sama. 

Manikura

Večino spodnjih nasvetov si zagotovo že slišala ali prebrala, kljub temu pa osvežitev znanja in osnovnih pravil ni nikoli odveč.

Tu je 5 korakov do popolne manikire:

1| Priprava

Preden se lotiš urejanja nohtov, pripravi vse potrebne pripomočke, da ne boš uničila dveh popolnih slojev laka, ker si pozabila nadlak v polni kozmetični torbici. Poleg izbranega barvnega laka, podlaka in nadlaka pripravi še pilico, leseno palčko, s katero boš uredila obnohtno kožico in pa škarjice ali ščipalec, če so nohti potrebni konkretnega krajšanja.

2| Kopel

Najprej odstrani stari lak, nato pa svojim rokam privošči mlačno kopel, v katero lahko daš tudi kapljico negovalnega olja (tudi navadno olivno se bo super obneslo). Po kopeli uredi obnohtno kožico – nežno jo potisni proti korenu nohta in po potrebi odreži, vendar zelo pazljivo, da ne poškoduješ tega dela nohta, ki je pomemben za rast in zdrav videz samega nohta. Nato nohte skrajšaj in oblikuj.

3| Podlak

Osnovni lak oziroma podlak je za marsikoga odvečen korak, vendar ga je zelo priporočljivo uporabljati iz dveh razlogov – kot že samo ime pove, z njim ustvariš primerno podlago za lak, ki se bo tako ohranil dlje časa, poleg tega pa hkrati zaščiti noht pred obarvanjem. Podlak je še posebej pomemben pri močnejših barvah lakov. Po potrebi uporabite utrjevalec za nohte, na primer O.P.I. Nail Envy Original.

4| Kakovosten lak

Če izberete kakovosten lak, bo ta zdržal dlje. Posežete pa lahko tudi po t. i. »gel lakih«, ki niso več na voljo samo v salonih, pač jih lahko kupite za domačo uporabo po dostopnih cenah.

5| Nadlak

Podlak bo zaščitil noht, kakovosten nadlak pa bo zaščitil lak, mu dal sijaj in podaljšal obstojnost vaše manikire. 

Preberite še: 14 skrivnosti, kako biti v super (telesni) formi

Priporočamo tudi: Letos nosite okrogla sončna očala! (5 TOP modelov)

Novo na Metroplay: "Svojo otroško igro dajem na papir." | Hana Stupica in Urška Križnik Zupan