Lasne spletke za vse priložnosti

Kita in klasičen francoski šinjon sta to sezono doživela stilističen preporod.

Lepota, 11. 5. 2015
Lasne spletke za vse priložnosti - Foto: Imaxtree in shutterstock

Kitke in kite

1. Da bodo kite videti seksi in drzno, jih morate speti, zato se najprej odločite, koliko zvitkov iz njih boste naredili.

2. Lase predhodno ukrotite s suhimi olji oziroma sredstvi proti naelektritvi las. Videti bodo bolj gladki in posamezni (krajši) prameni vam ne bodo silili iz spletkov.

3. S tanko elastiko (ki jo boste na koncu po potrebi prestrigli) spnite lase v čop.

4. Ker kite naknadno spenjamo, jih je treba splesti kar se da trdno. Ko jih spletete in spnete s tankimi prosojnimi elastikami, jih lahko poškropite s sredstvi za večji sijaj in utrditev.

5. Izberite enega od prikazanih predlogov in kite zvite v zvitke ali pa jih med seboj prepletite. Uporabite običajne kovinske lasne sponke.

Šinjon

1. Uporabite sredstvo za odebelitev las, da lasje med spletanjem ne bodo preveč živi.

2. Lase gladko počešite na stran in jih od vratu do vrha (v isti liniji) z lasnicami križno dobro pritrdite ob glavo. Utrdite jih z lakom za utrjevanje.

3. Lase nato pogladite v nasprotno smer in jih začnite zvijati v zvitke (pomagate si lahko tako, da jih navijate okoli dlani).

4. Ko je oblika ustvarjena z lasnimi sponkami (razširjenimi kovinskimi), najprej spnite lase, ki na vrhu štrlijo iz zvitka. Šinjon tako hkrati tudi fiksirate.

5. Lasnice, obrnjene navzdol, zapičite v šinjon, potem jih obrnite gor in spnite ob glavo. Pričesko tako utrdite še po preostali dolžini.

 

Pripravila: Petra Windschnurer

Najbolj brano