Lasne spletke za svečane priložnosti

Najbolj aktualne pričeske sezone smo prilagodili svečanemu razpoloženju.

Lepota, 27. 12. 2013
Lasne spletke za svečane priložnosti - Foto: imaxtree

Botticellijeva Venera

Za pričesko z izjemnim volumnom in še bolj izjemno teksturo potrebujete likalnik za lase in kos žice premera od 1 do 2 milimetrov (na koncu jo malce zavijte, da lasje ne bodo bežali z nje). Pramene las (ne začnite tik ob lasišču, tam naj bodo lasje gladki) zavijte okoli žice in jih segrejte s pomoč­jo likalnika. Če je žica uvita v obliki črke U, lahko lase zavijate okoli nje v obliki osmice. Za utrjevanje znova uporabite likalnik.

Zviti čop

Spremenite ugled čopa iz nečesa običajnega v nekaj glamuroznega. Naučiti se boste morali le zvijati zvitke. Če želite simetričnost, naredite enega z leve in drugega z desne, nato pa oba spnite v čop, lahko pa si omislite asimetrijo in lase na eni strani glave polagoma zvijate v zvitek (pramen za pramenom), jih s preostalimi lasmi spnete v čop in elastiko skrijete s pramenom las.

Tekstura

lasje

V oprane in delno posušene lase utrite peno za moker videz oziroma izdelke za utrjevanje las, ob čelu jih nato z lasnicami spnite v posamezne pramene. Lase posušite in odstranite lasnice.

Valovito

valovito

Lase posušite s sušilnikom, prečo oblikujte na skrajnem robu čela. Lase počešite na stran in še tople od sušenja ovijte okoli penastih navijalk v obliki osmice. Počakajte uro ali dve in lase spustite.

Razmršeno

razmršeni lasje

Klasična banana naj bo to sezono razmršenega videza. Lasje so lahko videti suhi ali mokri (uporabite izdelke za moker videz). Z mršenjem las začnite, ko bodo lasje trdno speti, saj drugače učinek ne bo tak, kot si ga želite – pričeska se bo le posedla in razpadla.

Pripravila: Petra Windschnurer

Najbolj brano