Kako poskrbeti, da bodo vaši lasje hitreje rasli?

Lepi in zdravi lasje niso več umetnost!

Lepota, 12. 5. 2017
Kako poskrbeti, da bodo vaši lasje hitreje rasli? - Foto: Profimedia

Na Instagramu in drugih profilih lepotnih blogerk kar mrgoli modrih medvedkov, ki naj bi poskrbeli za hitrejšo rast naših las. Za tiste, ki dvomite, da so medvedki, ki spominjajo na bombončke, res najbolj naravna in učinkovita izbira za izboljšanje las, pa smo poiskali nekaj drugih preprostih in naravnih napotkov, ki vam bodo pomagali pri negi vaših las.

Če boste jedli pravilno, bodo vaši lasje hitreje rasli. Jejte veliko sadja, zelenjave in proteinov.

V svoj jedilnik vključite prave maščobe. Nekatere maščobe so pomembne tako za zdravo življenje kot za zdrave lase. Najboljše so maščobe omega 3.

Poskrbite, da zaužijete dovolj cinka in železa ter vitamina C. Premalo vitamina C lahko privede do šibkih in lomljivih las.

Zmanjšajte uporabo stilskih pripomočkov, kot so sušilnik za lase, ravnalnik las in kodralnik. Izogibajte se trajnemu barvanju ali beljenju las.

Zmerno uporabljajte krtačo in glavnik. Lase češite suhe, in ne mokrih, trudite se, da pred česanjem uporabite olje ali balzam za lase, ki bo vaše lase razvozlal.

Ne uporabljajte gumijastih elastik za lase in ne spenjajte las preveč na tesno.

Naredite si načrt striženja las. Redno striženje poskrbi, da konice niso zlomljene, pomaga pa tudi pri hitrejši rasti las.

Na vaše lase vplivata tudi vadba in stres. Vzdrževanje zdravega načina življenja (redna vadba, zdravo prehranjevanje in dovolj spanca) pomaga izboljšati stanje las.

Poskusite izbrisati fizične in čustvene dejavnike stresa iz svojega življenja.

Pripravila Klavdija Rupar

Preberite še: "Sprašujem se, kako je lahko virtualni svet nadomestilo za resničnost?"

Priporočamo tudi: Kako do nežnih francoskih kodrov na preprost način?

Najbolj brano