Formula proti staranju nove generacije, ki deluje (na ravni estetskih posegov!)

Ptiči na veji že čivkajo, da je kolagen tista čudežna beljakovina v našem telesu, od katere je odvisno, kakšna je in kakšna bo naša koža z leti. Kolagen koži daje prožnost in čvrstost, njegova ''slabost'' pa je, da z leti upada. Pa veste, kako to preprečiti?

Promocijsko sporočilo, 22. 3. 2023
Formula proti staranju nove generacije, ki deluje (na ravni estetskih posegov!) - Foto: Vichy

To glavno beljakovino v telesu, ki je prisotna povsod – v kosteh, črevesju, vezivnih tkivih in mišicah – telo proizvaja vsak dan, a se njena proizvodnja s starostjo na žalost upočasni. Ko izgubljamo kolagen, pa začne naš obraz kazati znake staranja: koža je tanjša in neelastična, pojavijo se gubice in gube, obraz počasi izgublja tonus, konture postanejo manj izrazite, lica se povesijo.

Pa vendar se temu ne smemo kar vdati, kajti zdaj lahko učinkovito vplivamo na hitrost izgubljanja kolagena in njegove posledice, in to ne le z estetskimi posegi, temveč s precej bolj preprostimi odločitvami, povezanimi z vsakodnevno nego kože.

V negi kože je namreč nastopila nova generacija izdelkov, ki temeljijo na ''spodbujevalcih'' proizvodnje kolagena, najbolj učinkovite formule pa so trenutno zasnovane na peptidih.

Od poznih 20. in zgodnjih 30. let koža vsako leto izgubi približno 1 % kolagena. Sinteza kolagena iz fibroblastov je zmanjšana, kar povzroči izgubo elastičnosti, čvrstosti in prožnosti kože. Izgubo kolagena lahko še pospešijo dejavniki, kot so fotostaranje, onesnaženje, kajenje in prehrana. Pri 80 letih naša koža proizvaja že 75 % manj kolagena kot pri 20 letih.

Kako učinkovito preprečimo izgubo kolagena?

Ste vedele, da je kolagen mogoče obnoviti tako od znotraj kot od zunaj? To so dejstva, ki vplivajo na tvorbo kolagena v našem telesu:

√ Če uživate nič ali manj sladkorja, pozitivno vplivate na kolagen, saj se molekule sladkorja pritrdijo na kolagen in mu lahko škodujejo – kolagenska vlakna se strdijo in združijo. Torej na tvorbo kolagena vpliva tudi prehrana.

√ Tudi prosti radikali, ki jih dodatno vnašamo v telo z onesnaženostjo in izpostavljanjem soncu, lahko škodujejo kolagenu; ultravijolični žarki pa celo spodbujajo encime, ki razgrajujejo kolagen (matriksine). Tako je vse več dokazov, da lahko kolagen v koži obnovimo ali vsaj upočasnimo njegovo izgubo z izogibanjem prekomernemu izpostavljanju soncu in onesnaženemu zraku. 

√ Dejstvo, da naša koža sama spodbudi tvorbo kolagena po poškodbi, da bi obnovila poškodovano področje, je vplivalo na razvoj estetskih posegov, ki temeljijo na mikropoškodbah kože, kot sta microneedling in mezoterapija. Vsem so nam že bolj ali manj tudi znane naprave, ki temeljijo na terapiji ultrazvočnih valov, s katerimi se spodbuja tvorba kolagena v globljih plasteh kože. Poznamo tudi tretmaje, zasnovane na radiofrekvenčni tehnologiji, ki vpliva na procese v dermisu in povzroči tvorbo novega kolagena, ter naprave, ki na koži z drobnimi iglicami povzročijo mikropoškodbe, s čimer se sproži tvorba kolagena v koži. 

√ Inovativno učinkovitost na proizvodnjo kolagena pa vsekakor dosegajo tudi nekatere aktivne sestavine v vsakodnevnih izdelkih za nego. In ti učinki se zelo približajo učinkom estetske medicine. Gre za nego kože, ki ščiti obstoječi kolagen v njej in hkrati spodbuja nastajanje novega. Rezultati tovrstne nege, kot je nega z novo generacijo izdelkov Vichy, so glede na klinične teste taki, da jih je resnično mogoče primerjati z učinkom obraznega liftinga in drugimi posegi pomlajevanja.

Vichyjeva dnevna nega Liftactiv Collagen Specialist ima zdaj novo, še izboljšano formulo in vsebuje trikrat več prokolagenskih peptidov v primerjavi s prejšnjo formulo – za trikrat večjo raven kolagena v koži. 

Peptidi so revolucionarno odkritje, ki ponovno zažene kolagen

Gre za kratke verige aminokislin, od katerih so nekatere znane po sposobnosti ponovnega zagona proizvodnje kolagena in elastina, s tem pa tudi upočasnitvi staranja.

V ''hormonih sreče'', kot so endorfini in oksitocin, so peptidi naravno prisotni in delujejo tako, da aktivirajo presnovospodbujajo kožo, da proizvaja več kolagena, ali absorbira in porablja maščobe. Med najučinkovitejše peptide, ki se uporabljajo tudi v izdelkih za nego kože, spadajo peptidi iz graha ali riža ter tripeptidi.

Vichyjevo dnevno nego Liftactiv Collagen Specialist, ki zdaj vsebuje kar trikratno količino peptidov v primerjavi s prejšnjo formulo, odlikuje sinergija riževih peptidov in vitamina Cg, ki kožo ščiti še pred prostimi radikali, s katero se sinteza kolagena v koži pomembno poveča, spodbuja pa tudi njegovo nastajanje. V kombinaciji z matriksilom in niacinamidom se stabilizira tudi povezava med usnjico in povrhnjico, tako da že po nekajkratni uporabi koža postane čvrstejša, gube so ''zabrisane'', konture obraza preoblikovane, polt pa poenotena.

Liftactiv Collagen Specialist v številkah, ki govorijo zase

Ženske, ki so že preizkusile to Vichyjevo dnevno nego, pravijo, da je koža že v le nekaj dneh vidno in očitno čvrstejša. Preizkušanja so pokazala tudi zmanjšanje drobnih linij in gub okrog oči, gub na čelu in nazolabialnih gub ter celovito izboljšanje obnove vrhnjice, kar seveda zagotavlja mladostnejši in bolj spočit videz kože.

√ Pri 96 % žensk je bilo mogoče opaziti zmanjšanje gub*.
77 % žensk meni, da je koža bolj čvrsta**.
87 % žensk meni, da je koža bolj gladka**.

*Klinična študija na 58 ženskah, pri 96 % žensk je bilo mogoče opaziti zmanjšanje vsaj enega tipa gub, po 8 tednih.
**Potrošniški preizkus, 90 žensk, 8 tednov.

In zdaj vas le še 2 koraka ločita do čudovite kože ...

Za kar največjo učinkovitost vam priporočamo še, da pred dnevno kremo Liftactiv Collagen Specialist uporabite serum proti hiperpigmentacijskim madežem in gubam Liftactiv Specialist B3 Dark Spots.

1. korak: serum Liftactiv Specialist B3 Dark Spots

2. korak: dnevna krema Liftactiv Collagen Specialist

Vsak Vichyjev negovalni protokol je sestavljen iz seruma kot prvega koraka pri rutini in negi obraza, prilagojenih potrebam tvoje kože. Serumu sledi dnevna krema, katere učinkovitost bo zaradi seruma še večja. V promocijskem paketu najdete kremo in serum po 50 % nižji ceni.

Najbolj brano