TEST: kreme za oblikovanje postave

Ena najbolj trdovratnih lepotnih težav sodobne ženske je zagotovo celulit. Če se ne gibljemo dovolj in ne zaužijemo dovolj tekočine, bo telo bolj ohlapno, mehko in koža ne bo tako napeta, kot si morda želimo. V boj, torej!

Ko izpolnimo pogoje zdravega načina življenja, se pogosto zatečemo tudi h kremam za odpravo celulita in takim za oblikovanje postave.

TEST: kreme za oblikovanje postave - Foto: Fotografija promocijsko gradivo

Kaj ti izdelki obljubljajo in kaj zares izpolnijo?

Na vprašanja skušamo odgovoriti v obliki testa. Na uredništvu smo se namreč odločile, da preizkusimo kreme za oblikovanje postave in priznamo resnico: zadeve delujejo, če jih vestno uporabljamo, poleg tega pa je treba skrbeti še za veliko telesne aktivnosti in zdravo prehrano skozi vse leto Le nekatere izmed nas imajo to srečo, da so samo po kratki uporabi kreme, že opazile rezultate.

Preizkusile smo:

Eucerin pH5 Firming Lotion

 • Kaj obljublja: jamičasta pomarančna koža je občutno zglajena in bolj čvrsta. Na dotik postane gladka, mehka in voljna.

 • Kaj Ana opaža: nanaša se z lahkoto, brez pretirane masaže in je prijetnega vonja. Deluje osvežujoče, koža je po uporabi gladka in navlažena. Z izdelkom sem zelo zadovoljna. (Ana)

Nivea My Silhouette

 • Kaj obljublja: obseg se po uporabi izdelka (2 x dnevno) zmanjša do 3 cm. Prvi rezultati naj bi bili že po štirih tednih.

 • Kaj Ana opaža: gel se res enostavno vmasira v kožo in takoj sem dobila občutek, da je koža bolj napeta in prožna. Tudi težav z izsušenostjo kože nimam več. (Ajda)

Crema Termale Anticellulite Collistar in Supercocentrato Notturno Anticellulite Collistar

 • Kaj obljublja: telo ovije v nevidno preoblikovalno plast, ki naj bi kožo naredila bolj mehko in kompaktno.

 • Kaj Petra opaža: oba izdelka se zelo hitro vpijeta v kožo. Koža je bolj gladka, žametna. Tudi vonj mi je všeč – zelo je osvežilen. Celulita nisem odpravila, se mi je pa zmanjšal obseg za 0, 5 cm. (Petra)

Précision Chanel Body Exellence Firming and Shaping Gel Anti-cellulite

 • Kaj obljublja: razgradi celulit in preprečuje njegovo ponovno nastajanje. Za to poskrbijo eksklulzvna lipoaminokislina, čisti kofein in izvleček rjave alge. Poleg tega ima še drenažni učinek. Rezultat naj bi bila zglajena, revitalizirana in napeta koža.

 • Kaj Aleksandra opaža: po enem mesecu uporabe celulit ni izginil, vendar lahko rečem, da je koža po vsakem nanosu kreme bolj gladka in živahnejša. Vonj je intenziven in poživljajoč, krema se lepo razmaže in hitro vpije. (Aleksandra)

Nuxe Tonific® minceur, kremni gel proti celulitu in masažno olje proti celulitu in za oblikovanje postave

 • Kaj obljublja: deluje proti kopičenju maščob. Sproži tako imenovano globinsko podporno delovanje proti pojavu pomarančne kože. Rezultati naj bi se pokazali že po dveh tednih.

 • Kaj Tina opaža: razmeroma hitro sem opazila spremembe – koža je bolj čvrsta, enakomerna; celulita se sicer še nisem znebila, vendar imam občutek, kot da ne nastaja več. Všeč mi je, ker se zelo hitro vpije. (Tina)

The Organic Pharmacy De-tox Cellulite Body Oil

 • Kaj obljublja: kožo nahrani, razstruplja in učvrsti. Kombinacija dišečih olj deluje vzpodbujevalno.

 • Kaj Polona opaža: olje lahko nanašamo na vlažno kožo po kopanju, ali pa ga s pomočjo ščetke vtremo v kožo med umivanjem. To se mi zdi odlično, saj tako en izdelek uporabljam na več načinov. Koža ima po uporabi boljši tonus. (Polona)

Dr.Hauschka (Rožmarinova kopel in Limonino vlažilno mleko)

 • Kaj obljublja: Rožmarinova kopel poživi leno in počasno tkivo, Limonino melko pa kožo aktivira, da ostane gladka in napeta ter zadrži svojo vlažnost.

 • Kaj Eva opaža: Rožmarinovo olje mi je strašno všeč – že samo njegov vonj me vsako jutro še dodatno predrami in osveži. Mleko se lepo razmaže, koža pa je voljna in bolj gladka. (Eva)

Biotherm: Celluli Laser™ Scrub, Celluli Laser™ Biofibrine in Massage Drain Peel

 • Kaj obljubljajo: prvi kožo pripravi na nadaljne tretmaje, jo segreje in zgladi, drugi zgladi predele, kjer je celulit in izboljša izgled strij, tretji pa deluje razstrupljevalno in definira silhueto.

 • Kaj Mojca opaža: krasna kombinacija! Res je, da se moram odpravljanju celulita bolj posvečati, ker so izdelki kar trije, vendar opažam izboljšanje. Poleg tega pa imajo fantastično teksturo in lepo dišijo. (Mojca)

Estee Lauder: Body Performance Slim Shape + Anti-Cellulite/Anti-Fluid Advanced Visible Contouring Serum in Body Performance Firm Firming Body Creme

 • Kaj obljubljajo: prvi izboljša izgled »ujete tekočine« in zmanjša izgled celulita, drugi pa zgladi površino kože, izboljša elastičnost in tonus.

 • Kaj Urška opaža: Oba izdelka se z lahkoto nanašata, dopuščata celo nekaj masažnih prijemov, kar mi daje občutek, da nekaj naredim tudi sama. Vonj je prijeten, koža je bolj napeta, kot po plavanju v mrzli vodi, na primer. (Urška)

Fotografije Francois Deconinck in promocijsko gradivo

Najbolj brano