Brez uporabe ličil do lepega videza kože

V zadnjem času se veliko žensk odpove dnevnemu ritualu ličenja oziroma je količina ličil minimalna in z njimi le poudarijo svoje obrazne poteze. Kljub neuporabi ličil je njihova koža videti sveža in spočita, razlog pa se skriva v pravilni negi.

Lepota, 23. 5. 2017

nega kože

S šestimi preprostimi koraki lahko poskrbite, da bo vaša koža, kljub neuporabi pudra in podlage, videti čudovito.

1. Piling 

Kadar je naša koža videti utrujeno, je čas, da si privoščimo nežen piling. Z naše kože namreč dnevno odpadajo kožne celice, vendar se s starostjo proces upočasni in moramo sami poskrbeti za odstranjanje le teh. Piling bo božo zgladil, pore bodo manj opazne, prav tako pa koža dobi lep sijaj. Izberite piling, ki ni preveč agresiven ter bodite pozorni, da ga ne izvajate prepogosto.

2. Masaža obraza

Z masažo obraza poskrbimo za večji dotok krvi in hranilnih snovi v kožo. Koža bo po masaži videti sveža in napeta. 

3. Maska za obraz

V zadnjem letu so maske za obraz postale izredno popularne. Uporaba je enostavna, učinek pa izredno pozitiven. Večina mask vsebuje veliko količino koncentriranih učinkovin, ki blagodejno vplivajo na kožo. Preizkusite lahko različne maske v lističih, glinene maske, preverite le, da ustrezajo vašemu tipu kože.

4. Serum

Sveti gral med negovalnimi izdelki, ki se bori proti pigmentnim madežem in poskrbi za sijočo polt. Več o tem, zakaj je serum tako pomemben za nego kože, lahko izveš tukaj.

5. Drugi negovalni izdelki

Pri izbiri negovalnih izdelkov bodite pozorni na oznake kot so 'light-reflecting' ali 'blurring', namreč ti izdelki vsebujejo drobne delce, ki odbijajo svetlobo. Na ta način se navidezno zgladijo stroge linije obraza in zmanjša videz por. Rezultat pa je brezhibna koža.

Preberite še: Kako pravilno nanesti masko za obraz

Priporočamo tudi: Samouničevanje: Ste na delovnem mestu sami svoj sovražnik? (načini, kako se temu ubraniti)

Najbolj brano