8 lepotnih skrivnosti Alme Kochavy

Velika ljubiteljica kulinarike, mati, žena in ne nazadnje nominiranka za Elle žensko na podelitvi nagrad Elle Style Awards, Alma Kochavy, nam je zaupala, ali gre tudi lepota skozi želodec.

Lepota, 15. 2. 2017
8 lepotnih skrivnosti Alme Kochavy - Foto: Robert Ribič

1. Moj dan se začne ...

Najprej z vzklikom najinega otroka: »Mamiii!« Pripravimo si čaj, in ko poskrbim za malega, pridem na vrsto jaz. Prha, nega obraza, osnovno ličenje, stajling, prilagojen delovnemu dnevu, in akcija.

2. Kaj bi kot poznavalka izbranih surovin za gurmanske specialitete tako doma kot po svetu dali na svojo kožo?

Stare mame so vedno rekle, da če kremo lahko poješ, je zagotovo dobra za našo kožo. Rada imam naravne sestavine in jih večkrat uporabljam pri negi: olivno, kokosovo in mandljevo olje, med, jogurt, limona, paradižnik, avokado ... res jih je veliko.

3. Ljubezen gre skozi želodec, lepota pa ...

Lahko bi rekla, da prav tako skozi želodec. Nekaj lepega pojemo z očmi, čutimo nekoliko globlje kot zgolj površinsko. Navdihujoča, prevzemajoča lepota je nekaj, kar nas požgečka v notranjosti, kar ostane v nas, v našem spominu.

4. Nam zaupate lepotno skrivnost, ki ste jo odkrili na popotovanjih?

V Indiji uporaba kokosovega masla ali olja na sto načinov. V Izraelu puljenje neželenih dlačic s posebno metodo z vrvico. Od none jemenskega porekla začimba, ki te popolnoma razstrupi. Veliko je koristnih malenkosti. Vsako potovanje in spoznavanje kulture te obogati in človek, bogat navznoter, sije, je zadovoljen in lep.

5. Maskara ali črtalo za oblikovanje obrvi?

Maskara. Brez nje skoraj ne gre.

6. Česa zavoljo lepotnih trendov ne bi nikoli oziroma nikoli več naredili?

Populila obrvi. (nasmeh)

7. Kako negujete lase?

Pred kratkim sem začela uporabljati izdelke I.C.O.N. India. V nasprotju s preostalimi izdelki imajo 80 odstotkov naravnih učinkovin, zasnovani so na arganovem olju in olju meringe, res bogata linija izdelkov, ki lase nahrani, poleg tega pa diši po Orientu, vonj mi je domač in ljub.

8. Kako diši vaša kozmetična polica in kako pomemben je vonj kozmetičnih izdelkov?

Na prvem mestu so vsekakor sestavine, in ne vonj. Ne kupujem kozmetike, ker lepo diši, ampak me bolj zanima, kaj nanašam na obraz ali telo. Vsekakor je lepo, da ima kozmetika prijeten vonj, vendar to ni prioriteta. Rada imam vonj arganovega olja, makadamije, cvetlic ...

Pripravila Petra Windschnurer
Fotografija Robert Ribič

Preberite še: Alma Kochavy: Spoznajte strastno gurmanko, soustanoviteljico Odprte kuhne

Priporočamo tudi: Goga Štifter: Lastnica dežele pentelj - trgovine s konceptom Pentlja

Najbolj brano