5 lepotnih trikov za povrnitev mladostnega videza

Kaj vidite, ko se pogledate v ogledalo? Se na obrazu že skrivajo prve gubice? Preverite, kako lahko s preprostimi lepotnimi triki osvežite svojo kožo in ji povrnete mladostni videz.

Lepota, 13. 5. 2017

ličenje

Naša koža skozi proces staranja doživi velike spremembe. Zmanjša se proizvajanje kolagena, koža postane manj elastična, manj vlažna in napeta. To pomeni, da je koža utrujena in suha, kar se navzven kaže kot uvel oziroma upadel obraz.

S petimi preprostimi triki, ki jih vključite v svojo rutino ličenja, pa lahko zavrtite čas nazaj in svojo kožo pomladite in osvežite.

1. Prava izbira ličil

Za bolj svež in mladosten videz je priporočljivo uporabljati ličila s sestavinami, ki imajo to značilnost, da 'odbijajo' svetlobo. Na ta način obrazu povrnete mladostniški sijaj. Priporočljivo je razmisliti tudi o mineralnih ličilih, s katerimi lahko dosežete enak učinek kot z ostalimi ličili, le da manj obremenite kožo.

2. Korektor

Koža okoli naših oči je izredno tanka, z leti pa izgubi še elastičnost oziroma prožnost. Temni podočnjaki postanejo še bolj opazni in vaš obraz je videti bolj utrujen. Situacijo lahko rešite z dobro kremo za področje okoli oči, ki jo s prsti nežno nanesete pod oči, čez pa nanesete še korektor z rumenim podtonom oziroma naj bo en odtenek svetlejši, kot je vaša polt.

3. Balzam za ustnice

Z leti ustnice postanejo tanjše, razlog se skriva v manjši proizvodnji kolagena – protein v našem telesu, ki skrbi za bolj čvrsto in napeto kožo. Ustnice, ki so lepo negovane, polne in mehke, lahko z lahkoto 'lažejo' o vaših letih. Z dobrim balzamom za ustnice, ki vsebuje jojobino, avokadovo ali karitejevo maslo, ustnice nahranite in preprečite njihovo izsuševanje.

4. Vlažilna krema

Eden izmed najbolj pomembnih izdelkov za nego kože je zagotovo dobra vlažilna krema. Pravzaprav ne škodi, če imate več kot eno. V prvi fazi je potrebna dobra dnevna krema z obveznim SPF faktorjem, ki kožo navlaži in ščiti pred škodljivimi UV žarki. V kolikor vas še posebej skrbijo gubice okoli oči, lahko razmislite o nakupu kreme, ki je namenjena negi kože okoli oči. Na koncu lahko omenimo še nočno kremo za obraz, s katero negujete in nahranite svojo kožo.

5. Rdečilo

Zadnji korak za osvežitev vašega obraza in vrnitev mladostniškega sijaja predstavlja poudarek vaših lic. Z nanosom rdečila poudarimo obrazne linije in navidezno ustvarimo bolj svež in spočit videz. Za vse, ki imate bolj suho kožo je priporočljivo uporabljati kremno rdečilo, v kolikor pa je vaša koža bolj mastna lahko posežete tudi po rdečilu v prahu ali kamnu.

Preberite še: Kako poskrbeti, da bodo vaši lasje hitreje rasli?

Priporočamo tudi: 4 načini uporabe jabolčnega kisa v lepotni rutini

Najbolj brano