4 preprosti koraki za učinkovito nočno regeneracijo kože v zimskih mesecih

Vzemite si čas za globinsko regeneracijo kože obraza in vaše misli v hipu speljite na pozitivno stran.

Lepota, 23. 9. 2016

Lepota

Nizke zimske temperature na prostem in centralno ogrevanje notranjih prostorov za kožo predstavljajo poseben izziv, kar velja zlasti za kožo na obrazu, ki lahko postane dehidrirana. Da preprečimo negativne vplive na kožo, moramo pravočasno ukrepati.

4 preprosti koraki za učinkovito nočno regeneracijo kože v zimskih mesecih:

1. Pomembno je, da čez dan veliko pijemo

Količina popitih tekočin močno vpliva na stanje naše kože. Toliko bolj, če se temperatura hitro spreminja in koža postane ekstremno dehidrirana. Koža izgubi prožnost, kar lahko povzroči ne samo razpoke, ampak tudi rdečino in celo več gub. Temperaturne spremembe poškodujejo zaščitno bariero in izpostavijo kožo še drugim škodljivim zunanjim vplivom, kot so stres, pomanjkanje spanja, alkohol, cigarete in seveda prehrana.

2. Obvezno čiščenje obraza

Čiščenje je prvi korak do zdrave in lepe kože. Voda ali milo za roke nista primerna za pravilno čiščenje obraza. Zelo pomembno je, da uporabite izdelke, posebej razvite za čiščenje kože, ki ne izsušijo našega največjega organa še bolj in ohranjajo ravnovesje njene pH-vrednosti. Obraz morate očistiti dvakrat na dan – zvečer in zjutraj, saj ponoči pot prenese snovi, ki onesnažujejo zrak, skozi pore na površino kože. Čiščenje odstrani umazanijo, ličila, olje in odmrle kožne celice, ki zamašijo pore. Proizvajalci kozmetike nudijo obsežno ponudbo izdelkov za čiščenje s posebnimi formulami za posamezne tipe kože. Vsak izdelek vsebuje skrbno izbrane sestavine za različna stanja in potrebe kože ter poskrbi, da je ta dobro pripravljena na nanos dnevne ali nočne kreme. Toda nekateri izmed njih dodatno obremenijo kožo, saj so osredotočeni na čiščenje brez negovalnega učinka. Zato priporočamo izdelke za čiščenje obraza, ki s kože temeljito odstranijo vse vsakdanje nečistoče, obenem pa z negovalno sestavino eucerit in vlažilnim pantenolom ohranjajo naravno ravnovesje vlage v koži – brez drgnjenja in dodatnega obremenjevanja kože.

3. Blagodejna maska

Po celovitem čiščenju so kožne pore dobro pripravljene na hranilno nego. Maska za obraz zagotavlja intenzivno nego in oskrbo s hranili – je kot mini počitnice za kožo. Skrbno izberite svojo masko glede na sestavine, ki jih vsebuje. Na tem mestu vam toplo priporočamo popoln vsestranski izdelek, ki ga lahko pozimi uporabimo na vseh tipih kože. Še posebej dobri so izdelki z vsebnostjo aloje in vitamina E. Slednje poživi naravni sijaj kože in ima dolgotrajen učinek. Aloja deluje tudi proti dehidraciji, tako da pomaga koži vsrkati vlago. Poskrbi za intenziven val navlažitve in takojšnjo svežino, obenem pa pomaga vzpostaviti naravno ravnovesje vlage v koži. Masko uporabite enkrat ali dvakrat tedensko kot del svoje običajne nege obraza. Obilno jo nanesite na očiščen obraz, pri čemer se izogibajte predelom oči in ustnic. Preden zaprete oči, jih pokrijte z blazinicama vate, ki ste ju namočili v blag tonik za obraz brez alkohola ali hladen kamilični čaj, ali z rezinama kumare. Za obnovitev kože ustnic uporabite čajno žličko medu in ga razmažite po ustnicah. Zavrtite svojo najljubšo glasbo za pomiritev in pustite, da vaše misli odplavajo. Po približno 15 minutah obrišite odvečno količino izdelka z mehkim robčkom in že ste gotovi.

4. Obnovitvena nočna krema

Po temeljitem čiščenju obraza in globinski negi z visoko koncentriranimi sestavinami svoji koži privoščite ustrezno dodatno nego. Dnevne in nočne kreme imajo različne sestave in funkcije. Dnevne kreme zagotavljajo vlaženje, ki ga koža potrebuje čez dan, in ščitijo kožo pred škodljivimi prostimi radikali. Nočne kreme pa so po drugi strani pomembne za spodbujanje naravne regeneracije kože, ki se odvija ponoči, medtem ko spimo. Ponoči koža nima odmora. Takrat je pravzaprav še bolj aktivna kot podnevi. Ponoči se koži lastni procesi, kot so delitev, nastajanje in obnavljanje celic, odvijajo hitreje, da intenzivno popravijo poškodbe, ki so nastale podnevi. Pri nočni kremi je pomembna predvsem regeneracija. Ne govorimo kar tako o lepotnem spancu! Kreme, ki so posebej namenjene uporabi ponoči, so bogate z aktivnimi sestavinami in vitamini, kot je provitamin B5, ki jih koža ponoči bistveno bolje vpije. Provitamin B5 je zelo učinkovit, saj ima izjemne naravne zmožnosti za vlaženje, pomiritev, celjenje in regeneracijo kože. Deluje kot vlažilec, tako da pritegne in zadržuje vodo tudi v globljih plasteh kože.

Pripravljeno in prirejeno po nasvetih strokovnjakov blagovne znamke Nivea.

Preberite še: Ne veste več, kdo ste? Morda potrebujete le objem. in Ko boste prebrali tole, boste jedli jabolko vsak dan

Priporočamo tudi članek: FOTO: 15 super idej za trendi jesensko manikuro

Najbolj brano