Veliki finale

Še zadnjič so se za nas pred fotoaparate postavile Vesna, Dragana in Dolores, vendar tokrat v povsem drugačni podobi kot prvič. Takrat so zelo sramežljivo stopile na shujševalno pot, ki pa ni bila samo to. Vse tri so v tem času doživele korenite spremembe. Z veseljem smo jih spremljali na poti do zmage.

Veliki finale - Foto: None

Vesna se odloči:

Izgubiti 15 kilogramov, lepo oblikovati in utrditi telo ter pridobiti telesno kondicijo.

Stanje:

177 cm visoka Vesna je pred pol leta tehtala 85, 5 kg, obseg njenega pasu je meril 90, bokov pa 116 cm. Danes tehta 75, 7 kg, okoli pasu je izgubila 4 in okoli bokov 7 cm.

Zgodba:

Čezmerna teža jo je spremljala že od otroštva. Ko ji je bilo težko, se je najedla sladkarij. Danes Vesna je bolj zdravo, veliko se giblje in tudi samozavestneje rešuje težave. Zdravo se je spopadla s kilogrami, z rednimi treningi, ki so iz naporne telovadbe postali prijetna rutina, pa si je korenito spremenila življenje.

Šibke točke danes: V primerjavi s preteklostjo jih skoraj ni. Tu in tam se pregreši s kakšno tortico, nikoli več pa ne rešuje težav s prenažiranjem. Ve, da s tem ne bo ničesar rešila.

Prednosti danes:

Še pred pol leta je skrivaj poplesavala v ritmih glasbe v svoji sobi, danes pa se lahko naglas pohvali, da ljubi freestyler. In to šteje kot prednost, saj je telesna vadba zdaj njen način življenja. Tudi v prehrani je povsem drugače: »Obožujem sadje, ze­len­javo in zdravo prehrano. Ko čutim potrebo po sladkem, si naredim sadni šejk. Popijem tudi veliko tekočine, predvsem vode.«

Mnenje prehranskega strokovnjaka:

Vesna je hitro doumela, kaj pomeni zdrava prehrana pri izgubljanju teže. Ko je to obvladala, je zlahka začela izgubljati kilograme. Ker pa je z vadbo pridobila mišično maso, ji je ostalo kar nekaj gramčkov.

Mnenje trenerja:

Vesna je imela močno motivacijo, zato sem bil prepričan, da ji bo uspelo. Motivacija je namreč odločilnega pomena pri izgubi odvečne teže in vzdrževanju ustreznih kilogramov. Vadba na freestylerju je postala del njenega vsakdanjika, zato bo z lahkoto ohranila kondicijo, mišični tonus in težo.

Sklep:

Vesna je želela spremeniti način življenja, da bi se bolje počutila v svoji koži. Lahko rečemo, da ji je uspelo, saj danes živi bolj polno življenje, izgubila je skoraj 10 kilogramov, konfekcijsko številko 42 je zamenjala za 40, na svoje telo zdaj gleda z večjim zadovoljstvom, saj je vanj vložila veliko truda in volje.

Dragana se odloči:

V poletje hoče zakorakati polna samozavesti, saj namerava izgubiti od 10 do 12 kilogramov.

Stanje:

Dragana, visoka 161 cm, je pred pol leta tehtala 80 kg, okoli pasu merila 99 in okoli bokov 112 cm. Danes ima 71 kg, okoli pasu meri 91 in okoli bokov 102 cm.

Zgodba:

S čezmerno težo se je ukvarjala pet let. Prepričana je, da ji je prej manjkalo motivacije. Pri navajanju na dieto in treninge se je naučila tudi zbrati pogum za težke trenutke. Telovadba ji je danes v užitek in komaj čaka, da se po službi zapelje najprej na trening in potem na sprostilno masažo. »Večerjamo pa kaj lahkega, da ne obremenimo želodčkov, « se še nasmeji.

Šibke točke danes:

Kar zadeva prehrano, so pravzaprav zdrave, saj po novem obožuje suhe marelice, rozine in fige. Če pa si res zaželi čokolade, potem seže le še po jedilni, ki ne vsebuje toliko sladkorja. Zdrava pamet ji narekuje, da ni nič slabega včasih pojesti kakšno sladkarijo, saj bo v naslednjih dneh porabila kalorije s telovadbo.

Prednosti danes:

Vadba na napravah v fitnesu in obiski centra za dobro počutje Harmonija so ji zlezli pod kožo. Po krajših poletnih počitnicah se bo vrnila ne samo v prvi, ampak tudi v ‘svoj drugi dom’, vadbo bo nadaljevala ter jo nadgrajevala s proticelulitnimi in sprostitvenimi masažami.

Mnenje prehranskega strokovnjaka:

Dragani je uspelo prevzeti nadzor nad prehrano, v jedilnik je uvedla bolj zdrave sestavine, kar občuti tudi njena družina. Tega je sama še posebno vesela, saj nimajo več ogromnih pojedin izpred pol leta. Če poje preveč, je v naslednjih dneh telesno aktivnejša.

Mnenje trenerja:

V trening je vložila ogromno truda, kar se ji je obrestovalo. Dosegla je velik napredek pri izgubi teže in oblikovanju postave. Treba je pohvaliti njeno predanost akciji in vedno večjo motivacijo.

Sklep:

Po pol leta treninga in diete se Dragana končno odlično počuti v svoji koži. Na morje, sonce in dvodelne kopalke zdaj gleda z navdušenjem in veselim pričakovanjem. Kar nekaj kosov garderobe je novih in za nobeno ceno jih ne bi več zamenjala za stare, ki ji tako ali drugače niso in ne bodo več prav. Malo bolj se bo posvetila družini, ki jo že prav pogreša.

Dolores se odloči:

Obtesati telo, okrepiti mišice in shujšati vsaj na raven pred nosečnostjo (58 kilogramov).

Stanje:

Pred pol leta je Dolores, ki je visoka 166 cm, tehtala 64, 5 kg,

obseg njenega pasu je bil 76 in bokov 101, 5 cm. Danes tehta

59 kg, obseg njenega pasu je 71 cm, obseg bokov pa je ostal nespremenjen, 98, 5 cm.

Zgodba:

Med nosečnostjo se je Dolores zredila za 16 kilogramov in po porodu teže nikakor ni mogla spraviti na staro raven. Po strogi dieti, ki se je je lotila sedem mesecev po porodu, je sicer shujšala, ostali pa sta odvečna koža in maščoba. Pilates ji več kot ustreza, saj ji je pomagal prav pri tej težavi.

Šibke točke danes:

Največja šibka točka je prav gotovo pomanjkanje časa, saj je Dolores zelo zaposlena mlada mama. Čokolada je ne premami več, le včasih si privošči jedilno.

Prednosti danes:

Naučila se je bolje organizirati vse obveznosti, ki si jih zada, saj ji sicer sploh ne bi zneslo. Otrok, družina, odgovorna služba, diploma in trening, vse to je bilo še včeraj nemogoča kombinacija, danes pa z obveznostmi žonglira kot za šalo.

Mnenje prehranskega strokovnjaka:

Dolores težav ni povzročala napačna prehrana, ampak premalo gibanja. Svetovali smo ji prehranjevanje po krvni skupini, vendar ji to ni ustrezalo. Tu ni kaj reči, saj se načeloma zdravo prehranjuje.

Mnenje trenerja:

Dolores se ni bilo težko vključiti v vadbo, saj je imela dobro izhodišče. Najbolj ji ustreza pilates joga, ki je kar zah­teven trening in daje lepe rezultate.

Sklep:

‘Mišelink’ okoli pasu ni več in mlada mama je povsem zadovoljna s prenovljeno postavo. Osrečujejo jo tudi spodbudna mnenja znancev, ki pohvalijo izgubljene kilograme. Ko jo vprašamo po kopalkah Victoria’s Secret, ki si jih je kupila že pred akcijo, pove, da jih je že nosila med prvomajskimi počitnicami in da letos ne bo oblekla drugih . .

Najbolj brano