Vizažisti svetujejo

4 naj ličenja: predstavljamo vam štiri najbolj vroče videze za jesen in zimo 07/08. Zelo dolge trepalnice, poudarjene ustnice, dimno osenčene oči in naravni videz.

Vizažisti svetujejo - Foto: Fotografije Imaxtree

Najdaljše trepalnice

Trepalnice so teatralno dolge in poudarjene, medtem ko je senčenje vek omejeno le na naravne odtenke. Oblika očesa je začrtana s tanko linijo črnega tuša. Da videz vseeno ne bo preveč dramatičen, tuš uporabite le na zgornji veki. Če linijo v zunanjem kotičku očesa podaljšate, bodo trepalnice videti še bolj glamurozne, še daljše.

Luka Leskošek, vizažist

Za tiste srečnice, ki imate naravno lepe trepalnice, predlagam le dobro maskaro, ki jo večkrat nanesete od korena do konic. Za natančno nanašanje uporabljam pri svojem delu ‘lash comb’, glavniček za trepalnice z železnimi konicami. Z njim trepalnice obenem še razčešem, da se ne sprimejo.

Za tiste z manj izrazitimi trepalnicami pa imamo na voljo več rešitev, od permanentnih do semi-permanentnih vsadkov in tistih, ki jih uporabimo le za dan ali dva.

Sočne ustnice

Ustnice so močno in brezhibno poudarjene. Barve: rdeča in vsi njeni odtenki. Tokrat je uporaba svinčnika za obrobo obvezna. Nanos barve je enakomeren tako na zgornji kot spodnji ustnici, od roba do roba. Pravi hollywoodski učinek glamurozno poudarjenih ustnic boste dosegli z uporabo mat šminke, medtem ko je bleščilo primerno za nežnejše odtenke.

Nika Veger, vizažistka in urednica lepote pri Cosmopolitanu

Rdeča šminka naredi lepe tako tanke kot polne ustnice, če so te gladke in brez suhih lusk. Zato je najbolje, da jim najprej privoščimo piling, nato pa vlažilen balzam. Če želite doseči učinek z modnih revij (močan nanos), uporabite najprej svinčnik za obrobo, nato pa barvo nanesite neposredno iz šminke (in ne s prsti ali čopičem kot v preteklih letih). Meni ljubi odtenki letošnje sezone imajo kovinski lesk, kakršnega imajo nove Chanelove šminke Rouge Allure.

Dimni pogled

Pravi šolski primer upoštevanja klasičnih pravil ličenja so dimno osenčene oči. Potrebni so vsi prijemi: svetlo-temni prehod senčila od notranjega kotička očesa do zunanjega roba veke, obroba očesa z mehkim svinčnikom zgoraj in spodaj ter zmeren nanos maskare na trepalnice. Barvni prehodi so tokrat najbolj zaželeni v sivi in rjavi.

Tina Cavazza, vizažistka

Preden začnete senčiti oči, na predel pod njimi nanesite malo več pudra v prahu. Nanj se bo ujel odvečen prah ob nanašanju senčila, na koncu ličenja pa puder preprosto pokrtačite s čopičem v obliki pahljače. Pri nanašanju senčil uporabite več različnih tonov: od črne do svetlo rjave ali vse do barve slive. S tem boste dosegli, da se bodo sence res prelivale. Če želite, da oči zasijejo, pa z belo barvico zarišite spodnjo veko in v spodnji notranji kotiček malo zlate sence.

Naravno

Naravno s pridihom breskvine barve. Polt je brezhibna, vse nepravilnosti dodobra prekrite. Veke in lička so nežno poudarjeni z ličili v nežnem odtenku breskve, ki na trenutke deluje celo rožnato. Ustnice so matirane v barvi kože ali z bleščilom obarvane rožnato. Uporabite le maskaro v rjavi barvi.

Maja Šušnjara, vizašistka

Za čim bolj naraven videz in sijočo polt sta pomembna barvni odtenek in lahka struktura tekočega pudra, ki ga nanesemo v tankem sloju, najbolje kar z blazinicami prstov. Tako si ga lahko najlepše vtremo in zabrišemo prehode. Skrivnost je v tem, da vse nepravilnosti prekrijemo naknadno s korektorjem (in ne z debelo plastjo težkega pudra). Po potrebi zelo nežno matiramo. Za veke so najbolj primerni zemeljski odtenki senčil, ki naj poudarijo vaše oči. Najljubši izdelek: korektor Touche Eclat, YSL.

Pripravila Petra Windschnurer

Fotografije Imaxtree

Najbolj brano