Iva Krajnc

Po mnenju mnogih ena najboljših in najlepših slovenskih igralk mlajše generacije nam je razkrila skrivnosti svoje lepote.

Iva Krajnc

Katerim lepotnim trikom ste zvesti že vse življenje?

Mogoče le geslu manj je več.

Skrivnost za dober začetek dneva?

Šport in dobra jutranja kava.

Zajtrk – lahek ali bogata?

Odvisno od dneva, ki mu sledi. Vsekakor pa je zajtrk zmeraj na programu.

Kakšen je vaš jutranji lepotni obred?

Ponavadi jutranji tek, sledi mu prhanje s cvetnim gelom za telo Dr. Hauschka. Ker imam suho kožo, je obvezen še L’Occitanov losjon za telo s karitejevim maslom. Potem se lotim obraza. Začnem s čistilnim mlekom, nadaljujem s tonikom za normalno kožo in obraz na koncu navlažim z dnevno vlažilno emulzijo. Če je koža resnično izsušena, dodam še rožno dnevno kremo za obraz. Na koncu pride na vrsto krema za nego kože okrog oči. Prisegam na izdelke Dr. Hauschka, saj ne vsebujejo sintetičnih emulgatorjev, konzervansov, barvil, parfumov . .

In večerni?

Zvečer si obraz očistim s čistilnim mlekom in poškropim s tonikom, tako da se lahko koža čez noč nadiha in spočije. Kadar je koža resnično utrujena ali izsušena, pa po toniku nanesem še olivno ali šentjanževo olje. Občasno uporabim masko za obraz. Najraje imam Honey Comfort Mask, L’Occitane, ali pa čistilno masko iz gline za globinsko čiščenje kože Dr. Hauschka.

Vaš zadnji lepotni nakup?

V Londonu sem kupila kar nekaj kozmetike znamke Mac: senčila, črtala, bleščila, puder . . In paleto šmink znamke Bobbi Brown.

Kako negujete lase?

Uporabljam izdelke za nego las L’Occitane, in sicer posebno bogat šampon s karitejevim maslom ter balzam z olivnim oljem.

In telo?

Uporabljam losjon za telo s karitejevim maslom, L’Occitane, ki je v zimskem času še posebej nepogrešljiv. Vsaj enkrat na teden pa si naredim piling s karitejevim maslom.

Kateri dišavi ste najbolj zvesti?

Fragile, Jean Paul Gaultier).

Se ukvarjate s športom?

Veliko tečem, v zimskem času pa hodim na fitnes.

Lepotna kirurgija, manjši popravki, injekcije . . Za ali proti?

Nimam predsodkov, dokler to ne preraste v obsedenost.

Make-up – kdaj in koliko?

Ker sem zaradi svojega poklica veliko naličena, sem dokaj previdna pri izbiri izdelkov za vsakdanjo uporabo. Če je le mogoče, nisem naličena, kar pa ne pomeni, da ličil nimam. Največkrat se naličim za večerne prireditve ali zabave.

Kdaj ste si zadnjič privoščili razvajanje in sprostitev?

Oktobra sva si z Aljošo privoščila tridnevno razvajanje v Termah Olimia.

V torbici z ličili, ki jo imate povsod s seboj, je:

Korektor Marbert Quick, št. 02, črtalo in bleščilo za ustnice Mac ter maskara Double extension, L’Oréal.

Pripravila: Živa M. Brecelj

Fotografije: Lidija Mataja in Aleksander Štokelj

Najbolj brano