Po 40. letu: privoščimo si!

Ker smo kakšno leto starejši, se nam še ni treba spremeniti v mamko ali konservativko ter s prezirom gledati tiste, ki pri teh letih še oblečejo mini krilo. Čas je, da že enkrat prevetrimo to moreče vzdušje in si drznemo . .

Po 40. letu: privoščimo si!

. . pokazati oprsje

Po mnenju konservativke lahko tisto, kar je že tako ali tako visoko, še dvignemo, tisto, kar pada, pa moramo skriti. In to za zmeraj.

Na kaj moramo biti pozorni?

Prsi ne tlačimo v podložen nedrček s trdo oporo, razen če so poškodovane in morajo biti trenutno imobilizirane. Nosimo zelo lahek nedrček, v katerem bodo začutile tako svobodo kot poglede mimoidočih.

Njihova oblika naj bo prefinjeno vidna izpod puloverja ali srajce, prsi tako ne bodo razstavljene kot spomladanska jabolka na tržnici. Poleg tega so oblačila, ki ne razkrivajo čisto vsega, zapeljiva, saj vzbujajo radovednost.

. . imeti dolge lase

Po mnenju konservativke je ženska, ki ji, ko jo gledamo v hrbet, pripišemo četrtino starosti, ko jo gledamo v obraz, pa vidimo, da je bolj Diana Ross kot Kate Moss, naravnost patetična.

Na kaj moramo biti pozorni?

Moramo se prepričati, da naše konice niso razcepljene, saj imajo razcepljene konice največkrat najstnice, zato bi bilo prezira vredno, če bi jim ukradli tisto, kar jim pripada.

Ne smemo imeti narastka, pa čeprav steklenička barve Casting, L’Oréal, stane na primer 60 evrov, lase pa si moramo barvati vsakih deset dni.

. . biti nenaličene

Konservativka meni, da smo, če obraza ne prekrijemo s tekočim pudrom in pokažemo svoj pravi jaz z gubami in gubicami, nespoštljivi do ljudi. Če bi bilo po njenem, bi se morale vse ženske po štiridesetem skriti pod pokrivalo v slogu čadorja.

Na kaj moramo biti pozorni?

"Sem Patti Smith in tu je moj obraz, poln življenjskih brazd, resničen kot le pravi jaz, na vpogled za vas." Takšen pogled na svet je zaradi kremic proti gubam že res prežvečen.

Okrog naših oči je lahko le nevsiljiva črna obroba, ki je postala tako rekoč del nas in se ljudje nehote sprašujejo, ali se nismo z njo morda že rodili . .

Vabljeni, da preberete celoten članek v rubriki: ELLE Lifestyle, Po 40. letu: privoščimo si!

Najbolj brano