Znani so oblikovalci na Philips Fashion Weeku aprila 2013

Drugi teden v aprilu bo v znamenju mode. V Kinu Šiška se bo 8., 9. in 10. aprila zgodil že četrti Philips Fashion Week.

Znani so oblikovalci na Philips Fashion Weeku aprila 2013 - Foto: Primož Predalič, Aleks Štokelj

Tokrat se bodo slovenski oblikovalci predstavili v treh skupinah, vsaka skupina bo imela modno revijo en dan.

V ponedeljek, 8. aprila, bodo ob 21. uri na modni brvi zaživela oblačila mlade oblikovalke Alice Bossman, ki se je še pred letom dni na tednu mode predstavljala med mladimi talenti.

Svoje trende za jesen-zimo 2013/2014 bodo pokazali trije oblikovalci, ki ustvarjajo pod blagovno znamko Sofia Nogard, in sicer Mija Curk, Maja Jerman in Boštjan Mljač.

Oblikovalec Miro Mišljen, ki se je pred kratkim preselil iz Beograda v Barcelono, obljublja, da bo tudi letos poskrbel za živahno kolekcijo.

V skupini pa jim bodo družbo delale kreacije oblikovalke Simone Muc, ki ustvarja pod blagovno znamko Niti Niti, in Primorke Tanje Zorn.

Torkove revije se bodo začele že ob 16. uri, in sicer z modno revijo študentov prvih in drugih letnikov oblikovanja na naravoslovnotehniški fakulteti (NTF). Ob 17.30 bodo svoje kreacije predstavili študentje tretjih letnikov, ob 19. uri pa bo na sporedu še zadnja revija študentov NTF, in sicer tistih, ki delajo magisterij.

Po treh modnih revijah študentov, ki bodo v torek, 9. aprila, ob 21. uri, bodo večerno dogajanje zaokrožila oblačila Mojce Celin, Urše Drofenik, ekološko in reciklirno usmerjene Simone Lampe in Irene Funduk. Zadnja se bo tokrat na Philips Fashion Weeku predstavila prvič.

V sredo, 10. aprila, ob 21. uri pa svoje vizije za prihajajočo sezono predstavlja še zadnja skupina. Kako nas bosta tokrat presenetila Urška in Tomaž Draž, ki že leta ustvarjata pod blagovno znamko Draž pletenine? Na modni pisti ne bo manjkala niti Almira Sadar, ki je pred meseci odprla novo trgovino na Beethovnovi ulici.

Tudi krzna ne bo manjkalo, saj v skupini najdemo tudi Krznarstvo Eber, za večerno eleganco pa bo poskrbela Maja Štamol. Neli Štrukelj, ki se skriva za blagovno znamko Nelizabeta, se je lanskega oktobra prvič predstavila na Philips Fashion Weeku, tokrat pa bo svoje kreacije predstavila v sredini skupini.

Philips Fashion Week

Najbolj brano