Meta Kač: Pomembno je, da se oblikovalci med seboj povezujejo

Namestnica direktorice Philips Fashion Weeka Meta Kač pravi, da je največja pridobitev letošnje četrte izdaje Philips Fashion Weeka ta, da se bodo na njem predstavili tudi mladi oblikovalci študentje iz Naravoslovnotehniške fakultete.

Meta Kač: Pomembno je, da se oblikovalci med seboj povezujejo

"V Sloveniji je zelo pomembno, da se modni oblikovalci med seboj povezujejo," je povedala Meta Kač in dodala, da so tako izhajali iz tega, da v predstavitev vključijo čim več oblikovalcev, ki bi se želeli predstaviti na tem modnem dogodku.

"Z Naravoslovnotehniško fakulteto smo se že nekaj časa pogovarjali o možnostih sodelovanja in zato smo se odločili, da bo najboljše, da se nam študentje priključijo kar v okviru Philips Fashion Weeka."

Fashion Week Boutique

Poleg modnih revij so organizatorji letošnjega Philips Fashion Weeka pripravljajo tudi pester spremljevalni program. V času, ko se bo teden mode, bo v Kinu Šiška vsak dan odprt Fashion Week Boutique – razstavno-prodajni dogodek, ki se ga lahko udeleži vsak, saj je vstop prost in ni rezerviran samo za imetnike vstopnic Philips Fashion Weeka.

V ponedeljek bo Fashion Week Boutique odprt od 10:00 do 23:00, v torek in sredo pa od 19:00 do 23:00. Več o dogodku preberite na tej povezavi.

Drugi težko pričakovan dogodek, ki je prav tako odprt za javnost, pa je predavanje Jane Bowler, britanske modne oblikovalke, ki pri svojih kreacijah uporablja reciklirane materiale. Več o njej izveste v članku: Na Philips Fashion Week prihaja britanska modna oblikovalka Jane Bowler.

Špela Sila
Video in montaža: Daniel Čančarević

Meta Kač: Pomembno je, da se oblikovalci med seboj povezujejo

Najbolj brano