Ekipa Young@Squat z mladostno energijo in svežo oblikovalsko močjo

Young@Squat je iniciativa Squata, ki posebej podpira izbrane nadarjene mlade oblikovalce. Ti tako dobijo možnost prezentacije in konkretnega dela pri različnih projektih s pomočjo in pod mentorstvom že uveljavljenih oblikovalcev.

Ekipa Young@Squat z mladostno energijo in svežo oblikovalsko močjo - Foto: osebni arhiv

Tokratna ekipa je že druga generacija Y@S. Predstavitev na tednu mode bo njihova prva javna predstavitev. Oblikovalci so Maja Leskovšek, Barbara Krmelj, Matic Veler, Barbara Vrbančič, Sofija Urumovič in Sara Valenci.

Kolekcija jesen/zima 2014

Navdih predstavljene kolekcije je bilo iskanje avtorske identitete skozi osnovno vprašanje: "Kaj sem kot oblikovalec?" Odgovori in inspiracije so se premešale, kot simbol in likovni element v kolekciji so prevladale ustnice. Ustnice (p)ostanejo inspiracija, motiv, izrazno sredstvo in simbol komunikacije.

Kolekcija sporoča in nagovarja z mladostno energijo in svežo oblikovalsko močjo nove mlade ekipe. Mediji so različni: laserski izrez, konstrukcija in plastenje, strukture v materialih, tehno tekstilije s kančkom humorja ... Različne avtorske zgodbe, ki se dopolnjujejo, nadgrajujejo in prepletajo v eno.

"Read my Lips" povabi ljudi, da so pozorni, da opazujejo. Berite nam z ustnic, berite našo skupno zgodbo. Berite naša oblačila!

Kolekcijo prejšnje ekipe Young@Squat pomlad/poletje 2014, ki so jo predstavili na oktobrskem Fashion Weeku, si lahko ogledate tukaj.

Najbolj brano