Draž: Za vsako izgubo nov začetek

V omari visijo obleke, ki smo jih včasih nosili, pa jih ne moremo več. H koncu gre klobčič priljubljene niti, ki se je ne da več naročiti.

Stvari nenehno polzijo iz rok, še tako lepo življenje živimo od izgube do izgube, za katere se tolažimo, da niso za vedno. V strahu, da spomin ni dovolj, lovimo življenje v fotografije, ki so se včasih izgubljale v škatlah za čevlje, danes pa to počnejo v še toliko bolj neulovljivem virtualnem prostoru trdih diskov. Kaj  je fotografija, če je očem skrita? Kaj je spomin, če nas ne spremlja vsak dan? O tem govori nova kolekcija Draževih pletenin. O stvareh, ki so minile, a so še vedno z nami, o tem, da za vsako izgubo pride nov začetek.

Inovativne tehnologije pletenja združuje z invertno fotografijo, ki tako kot kolekcija v svojem konceptu povezuje sodobne trende in obračanje nazaj. Na ta način se podobe nekdanjih oblačil ponovno pojavijo v sedanjosti; v novi tehnologiji in drugih materialih. Če je bilo včasih vse stvar interpretacije, je danes vedno bolj vse stvar reinterpretacije.

Foto: Aleš Pavletič

Draž

Najbolj brano