O uporabnosti aktualnih kolekcij z JSP, Sofio Nogard, Akulturo, Ano Jelinič, Aleksandro Brlan in Mirom Mišljenom

Četrti večer ljubljanskega tedna mode #ljfw so na Kongresnem trgu v kreativnem modnem duhu s kolekcijami za jesen in zimo 2015/16 zaznamovale modne znamke JSP, Sofia Nogard in Akultura ter modna oblikovalca Ana Jelinič in Miro Mišljen. O kolekcijah, njihovem konceptu in uporabnosti aktualnih modnih kosov smo spregovorili z modnimi oblikovalci, ki so nam zaupali nekaj uporabnih in kreativnih nasvetov, kako jih vpeljati v dnevne stajlinge ter jih obenem kombinirati tudi za večerne priložnosti.

O uporabnosti aktualnih kolekcij z JSP, Sofio Nogard, Akulturo, Ano Jelinič, Aleksandro Brlan in Mirom Mišljenom - Foto: Danijel Čančarević

Večfunkcionalnost je, vzporedno s svetovnimi smernicami, aktualna lastnost tudi slovenskega modnega dizjana. Kreativno izpeljani elementi, ki odlikujejo unikatne kreacije, so tisti, ki izražajo svojstven pristop vsakega modnega oblikovalca, funkcionalnost, v kombinaciji z estetiko pa okvir, ki definira nosljivost in uporabnost. Kreacije tako, s kančkom modne igrivosti in v kombinaciji z bolj sproščenimi stilskimi elementi, lahko kombiniramo za dnevne, z bolj glamuroznimi pa obenem tudi za večerne priložnosti.

Pripravila: Špela Jambrek

Video: Danijel Čančarević

O uporabnosti aktualnih kolekcij z JSP, Sofio Nogard, Akulturo, Ano Jelinič in Mirom Mišljenom

Najbolj brano