NTF-jevci magistrskega študija navdušili s sodobnostjo in nosljivostjo

S temi besedami je Barbara Sekirnik, ena od članic strokovne žirije, ki je izbrala in nagradila tri kolekcije mladih oblikovalcev, povzela zadnje dejanje študentskih modnih revij aprilskega tedna mode.

NTF-jevci magistrskega študija navdušili s sodobnostjo in nosljivostjo - Foto: Sašo Radej

Tudi študentje 1. in 2. letnika magistrskega študija in absolventi magistrskega študija so ob ustvarjanju svojih kolekcij morali upoštevati koncept trajnosti, okoli katerega so nato snovali vsak svojo modno zgodbo.

Tri najbolj izstopajoče ob upoštevanju kriterijev izvirnosti, inovativnosti, koncepta  trajnosti, sodobnosti in celovitosti v oblikovalskem razmišljanju, je izbrala strokovna žirija v sestavi Nataše Čagalj, Barbare Sekirnik, Urše Draž in Metoda Črešnarja. Z nagradami želijo podpreti najbolj kreativne in inovativne mlade oblikovalce, hkrati pa strokovno in širšo javnost opozoriti na talente, na presežke.

Anđela Lukanović je prejela nagrado za najboljši trajnostni koncept. Nagrado ji je podelila Brigita Vivod, direktorica Rašice, ki podpira mlade slovenske oblikovalce in jim daje priložnost za vstop v modni prostor. Nagrajenka bo za Rašico oblikovala 15-delno kolekcijo za jesen/zimo 2014/15.

Peter Movrin je prejel nagrado za inovativnost in izvirnost v raziskavi, konceptu in izpeljavi kolekcije. Nagrado 500 evrov mu je podarila založniška hiša Adria Media Ljubljana.

Sara Valenci pa je prejela nagrado za vsebinsko kreativnost in ponovno uporabo materialov. Nagrado - sodelovanje na Fashion Weeku pomlad/poletje 2015 - ji je podaril Fashion Week Aquafresh.

Kaj so o svoji kolekciji povedali nagrajeni oblikovalci, si oglejte v videoprispevku, celotno modno revijo NTF-jevcev magisterskega študija pa si lahko v celoti ogledate TUKAJ.

NTF-jevci magistrskega študija navdušili s sodobnostjo in nosljivostjo

Najbolj brano