Makedonska oblikovalka Irina Tosheva je inspiracijo za svojo kolekcijo »Enchalon« črpala iz vode

Irina Tosheva, ki se bo na ljubljanskem tednu mode (LJFW) predstavila v ponedeljek ob 21.30, je magistrirala iz modnega oblikovanja na Accademii Italiana v Firencah. Med ustvarjanjem je oblikovala osem kolekcij ter jih predstavila na 12 modnih revijah, tako v Skopju kot v tujini. Svoje dizajne redno prikazuje v okviru modnih editorialov, ustvarja pa tudi kot kostumografinja. Njene kreacije so prepoznavne po minimalističnem, barvitem in mladostnem slogu, kjer imata udobnost in funkcionalnost prvotni pomen.

Makedonska oblikovalka Irina Tosheva je inspiracijo za svojo kolekcijo »Enchalon« črpala iz vode - Foto: Tomislav Georgiev

Kolekcija Enchalon, za pomlad in poletje 2015, ki jo bo na ljubljanskem tednu mode (LJFW) predstavila Irina Tosheva, je svobodna, amorfna, umirjena, hladna, a divja in močna. Simbolizira vodo, v katero se poglobimo in začutimo Irinino inspiracijo. Naslov kolekcije nas opominja, da je voda izvor življenja, ki podobno kot moda nikoli ne izgine, le spreminja svojo formo. Igrivi printi, zanimivi vzorci, mehak in senzualen bombaž ter svetleči saten burijo domišljijo in pustijo pečat.

Od 5. aprila si lahko njene kreacije ogledate in kupite na spletni strani http://www.irinatosheva.com.

Irina je soustanoviteljica organizacije Youth4Love, prepoznavne po dobrodelnosti in kampanji Free Hugs.

Najbolj brano