Aprila se vrača Philips Fashion Week

Na začetku aprila se bo v Kinu Šiška zgodil že četrti Philips Fashion Week, na katerem se bodo predstavili tudi študentje NTF.

Na tokratnem tednu mode se bodo predstavili študenti NTF.

Center urbane kulture Kino Šiška bo 8., 9. in 10. aprila spet center modnega dogajanja pri nas. Vsi ljubitelji mode, blogerji, uredniki in novinarji bodo tri dni živeli s slovensko modo.

Približno 20 slovenskih oblikovalcev bo na večernih revijah v ponedeljek, torek in sredo predstavilo modne trende za pohajajočo jesen in zimo. Čeprav dokončni seznam oblikovalcev, ki bodo predstavljali svoje kreacije, še ni znan, se bo tokrat že znanim imenom pridružilo nekaj novih. Očitno imamo v Sloveniji veliko oblikovalskih talentov, ki potrebujejo platformo, da predstavijo svoje delo.

Organizatorji pravijo, da se program tokrat ne bo pomembno spreminjal, kot vedno pa bo nekaj novosti. Najodmevnejša med temi je zagotovo ta, da se bodo tokrat v okviru tena mode predstavili tudi študentje naravoslovnotehniške fakultete (NTF). Torkovo popoldansko dogajanje bo tako popolnoma posvečeno mladim oblikovalcem, ki šele začenjajo.

Na prvi modni reviji NTF, ki bo ob 16. uri, se bodo predstavili prvi in drugi letniki, ob 17.30 se bodo predstavili tretji letniki, ob 19. uri pa bodo svoje kolekcije predstavili magistrski študentje. Med njimi so tudi nekateri oblikovalci, ki smo jih na prejšnjih dveh tednih mode že videli. Peter Movrin, Sanija Reja Aske in Anđela Lukanovič so svoje kolekcije med mladimi talenti predstavili že lani aprila, oktobra 2012 pa so se pridružili preostalim oblikovalcem.

Svojo kolekcijo v okviru magisterija bo tokrat predstavila tudi njihova kolegica na fakulteti in v Young@Squatu Nina Tomažin.

Na začetku februarja so mladi oblikovalski talenti, ki delujejo v platformi Young@Squat, razstavljali v Londonu v okviru mednarodnega projekta International Fashion Showcase v organizaciji British Councila. Na razstavi Between Sense and Sanity so predstavili izbor slovenskega modnega in industrijskega oblikovanja.

Izbor sta pripravila njihova mentorja Nataša Peršuh in Zoran Garevski (oba Squat), svoje delo pa so predstavili: Ivan Rocco, Petja Zorec, Špela Hvale, Peter Movrin, Anđela Lukanović, Ana Jelinič, Nena Florjančič, Katja Magister, Sanija Reja, Dajana Ljubičić, Nina Tomažin in fotograf Peter Giodani.

Ogled revij v živo

V Kinu Šiška si bodo, kot je na tednih mode v navadi po vsem svetu, modne revije ogledali predvsem kupci, uredniki, novinarji in blogerji. Vsi drugi ljubitelji mode, ki ne želijo zamuditi enega izmed najpomembnejših modnih dogodkov pri nas, pa bodo lahko vse modne revije in predavanja spremljali na naši spletni strani.

Najbolj brano