Vroči oblikovalski stili za 2009

Modni trendi menjajo čez noč. Čeprav teh dramatičnih sprememb ni čutiti pri notranjem oblikovanju, pa se vseeno opazi majhne, a vidne premike tudi na temu področju.

Vroči oblikovalski stili za 2009

Vsako leto tako pridejo na plan novi, vroči dizajnerski namigi, bolj ustrezne barve, dodatki, ki vašemu domovanju dajo popolno nove dimenzije.

In kakšni so trendi za leto 2009?

Udobje in domačnost

Najnovejše, ko je govora o notranji opremi, je strnitev prekrasnega načrta z domom, v katerem bo dobro živeti in bo preprost za uporabo. Kaj to pomeni? Da najdemo ravnotežje med domačim, udobnim interierom in mehkim ter čutnim videzom. Koristnost in praktičnost sta najnovejši hit.

Mešanje in spajanje različnih stilov

Kot vse panoge, se tudi notranji oblikovalci spopadajo s svetovno ekonomsko krizo. Naj se vaša stara garderobna omara odlično ujame z novo posteljo. Uporaba starih kosov pohištva z novejšimi dodatki.

Prostornost

Preprost in stilski videz po letos v prednosti. Prostor naj bo prostoren in nenasičen z nepotrebnimi kosi pohištva. Soba tako postane bolj sofisticirana in ergonomična. Nasvet: v sobi imejte tisto, kar potrebujete.

Rušenje strogega minimalizma

Ko govorimo o minimalizmu, smo skoraj vsi enakega mnenja. Stil je postal eden izmed najbolj modernih slogov, pa naj bo govora o domu ali opremi pisarniških prostorov. Minimalistični dizajn prihrani prostor, deluje futuristično in s kontrastom živih in drznih vzorcev še dodatno poudari celoten videz. Že z majhnim dodatkom, kot je blazina na zofi, lahko prostor govori popolnoma novo zgodbo.

Misli zeleno

Varčevanje z energijo v vašem domu je najboljši način, kako investirati v prihodnost. Ta trend se je hitro in po tihem integriral v oblikovanje in strukturo večine modernih domov. Bolj ko boste zeleni, bolj boste želi sadove. To ni samo pametna odločitev, ampak je nekaj, na kar ste res lahko ponosni.

Svetle barve

Črne, bele in sive nianse bodo vedno moderne in se odlično ujemajo z modernim videzom. A žive barve, kot so drhteča oranžna, hladna modra ter divja rumena, bodo letos glavne na vasi. Vzemite čopič v roke in pobarvajte steno v dnevni sobi v vaš najljubši živahni odtenek. V nekaj ste lahko prepričani: pogled na živo rumeno steno bo spremenil vaše počutje. Naj sonček sije v vašem domu, tudi na turoben dan.

Čeprav so oblikovalski trendi sledijo recesiji, pa vseeno poskušajo na uporabnika delovati domače ter ergonomično. In zopet so v ospredje stopili funkcionalni elementi, glede na svojo obliko.

Najbolj brano