Michael Young za Lacoste

Od H & M do Topshopa, vsi si želijo znanih imen, ki bi zanje oblikovala omejeno kolekcijo.

Michael Young za Lacoste

Pri Lacoste so zaplavali v drugo smer, niso hoteli modnega oblikovalca ali zvezde enodnevnice, hoteli so nekoga drugega in drugačnega, ki bi na novo interpretiral njihovo kultno polo majico. Odločili so se za industrijske oblikovalce. Najprej je bil to Tom Dixon, sedaj je na vrsti njegov varovanec Michael Young.

Kot vsi fantje z Otoka je sanjal, da bo član rok benda in je tudi bil – zanič benda; sanja še naprej, a ovčke drugih barv in oblik. Ko so ga prvič poklicali iz Magisa, italijanskega proizvajalca plastičnega pohištva in dodatkov, so želeli vrtno sedežno garnituro z nasmeškom in dobili znameniti komplet Yogi, pozneje pa tudi njegov ponos – mizico na koleščkih. Na veselje vseh ga smisel za humor, ki ga po kapljicah dodaja minimalističnemu videzu, ni minil, niti ko je sodeloval s Cappellinijem ali Schweppsom pri oblikovanju koktajl pribora.

Plastika ostaja njegov najljubši material, zato so iz nje tudi krokodilje luske na majici Lacoste, ki so jo poimenovali kar Plastic Polo. Youngove krokodilčke te dni dobite v sedmih barvah, v posebnem pakiranju in – ne boste verjeli – kupite jih lahko tudi pri nas (144, 50 €).

Za ljubitelje eksotike je Lacoste na svetu spustil še tisoč majic Plastic Polo +, z metalnim potiskom v dveh barvah, črni s srebrnim in beli z zlatim. A pohitite, to je resnično ogrožena vrsta.

U. J.

Fotografije promocijsko gradivo

ELLE Dekor, december 2007

Najbolj brano