S tem trikom boste v nekaj minutah odstranili rumene madeže znoja iz oblačil (preverjeno deluje)

Najbolje od vsega pa je, da belih majic ne boste več kupovali kot po tekočem traku.

Dekor, 5. 2. 2022
S tem trikom boste v nekaj minutah odstranili rumene madeže znoja iz oblačil (preverjeno deluje) - Foto: Profimedia

Zagotovo ste se že kdaj zgražali nad rumenimi madeži potu, ki se tako radi naselijo ravno na vašo najljubšo belo majico. In ko ste tako poskušali rešiti, kar se je rešiti dalo, ste verjetno precej razočarano ugotovili, da ne glede na to, koliko pralnega praška dodate v pralni stroj, in ne glede na to, kolikokrat jo operete ... madež trdovratno ostaja na tkanini. 

V babičini skrinjici naravnih receptov smo tako našli 3 sestavine, s katerimi smo se (prvič) čisto zares znebili rumenih madežev:

1. Soda bikarbona

Sodo bikarbono stresite v kozarec s toplo vodo ter ju temeljito premešajte. Pasto nato nanesite na predel pod pazduho in jo pustite delovati nekaj minut. Predel nato dobro podrgnite, majico pa običajno operite v pralnem stroju.

2. Aspirin

Če pri roki nimate sode bikarbone, lahko uporabite tudi aspirin. Dve tableti zdrobite med dvema žlicama in ju zmešajte v približno deciliter tople vode. Predel z rumenim madežem namočite v raztopini, majico pa tam pustite približno 3 ure. Tudi v tem primeru majico na koncu običajno operite v pralnem stroju.

3. Limona

Odmerite enako količino limoninega soka in vode. Tekočino vtrite v belo brisačo in z njo podrgnite po majici ali srajci na predelu pazduh. 

Fotografija: Profimedia

Preberite še: Pozabite na bonbonjere in rože, letos za valentinovo podarite to (izbor daril, s katerimi boste obnoreli boljšo polovico)

Priporočamo tudi: Strokovnjakinja deli vrhunski trik: tako v otroški sobi preprečiti, da bi igrače ležale vsepovsod

Najbolj brano