To je preprost trik, s katerim se boste doma (in iz oblačil) za vedno znebili dlak vašega hišnega ljubljenčka

Le tako bodo tkanine čiste prej, kot bi trenili. 

Dekor, 18. 12. 2021
To je preprost trik, s katerim se boste doma (in iz oblačil) za vedno znebili dlak vašega hišnega ljubljenčka - Foto: Profimedia

Ne glede na to, kako brezpogojno radi imamo svoje kosmatince, nihče ne želi biti odet v nadležne dlake njihovega kožuščka. Mnogi pasji in mačji lastniki se namreč nenehno trudijo, da bi odstranili dlake iz oblačil in dodatkov za dom iz blaga, kar je lahko vse prej kot enostavna naloga. Na srečo obstaja način za učinkovito odstranjevanje dlak že med pranjem tkanin v pralnem stroju.

Še pred klasičnim pranjem tkanine, polne dlak, za 10 minut položite v sušilni stroj oziroma jih prepustite programu sušenja z majhno količino mehčalca ter posebnimi kroglicami za sušilni stroj.

V uredništvu prisegamo na:

Kroglice za sušilni stroj Zara Home, 19,99 €

Za razliko od programov pralnega stroja, ki dlako običajno še bolj vtrejo med vlakna tkanine, bodo kroglice v kombinaciji vrtljajev stroja ter vročega zraka sušilca zrahljale dlako, ki bo nato končala v filtru, tega pa preprosto očistite.

Tkanine nato pred pranjem dobro stresite, nato pa jih sušite v zračnem, a zaprtem prostoru – dlake se na mokro površino namreč lepijo še hitreje, kot na suho.

Fotografije: Profimedia, Promocijsko gradivo

Preberite še: Če želite, da se vam prah ne bo več nabiral na pohištvu, uporabite ta trik (vzel vam bo samo 1 minuto)

Priporočamo tudi: Ste naveličani navadnih modrih kavbojk? S tem unikatnim trendom jih lahko popestrite

Najbolj brano