Svet so nepričakovano obnoreli izdelki, ki so jih oboževali pred 100 leti

Če jih boste uporabili doma, bodo vaši prostori zadihali v slogu kultnega francoskega šika. 

Dekor, 27. 1. 2022
Svet so nepričakovano obnoreli izdelki, ki so jih oboževali pred 100 leti - Foto: Profimedia

Luksuzna znamka Diptique, ki je znana predvsem po svojih dišavah, se vrača k svojim koreninam z dih jemajočo kolekcijo. Potopili so se namreč v svoje arhive in na tržišče pred kratkim poslali osupljivo kolekcijo barvnih tapet.

Še preden je Diptique postal sinonim za prefinjene sveče, ki jih med drugim uporablja tudi zvezdniška smetana, je znamka že davnega leta 1961 začela proizvajati eklektičen tekstil za oblazinjenje prostorov. Dišave, ki dopolnjujejo tkanine, so začeli izdelovati šele pozneje, zato so tapete pravi poklon zgodovini. Vsak dizajn je bil namreč navdahnjen z vzorci iz arhivov, nekateri izmed teh pa so navedeni celo v zbirkah Muzeja dekorativne umetnosti v Parizu Museum of Decorative Arts.

Zbirka novodobnih tapet vsebuje 10 dizajnov, digitalno natisnjenih na netkane tapete. Modeli zaobjemajo različne sloge, tudi impresionistične panoramske poslikave.

Spodaj si oglejte naše štiri najljubše, ki jih lahko vključite v svoje notranje prostore in so dostopni na njihovi uradni spletni strani:

1. ODALISQUE

2. BASILE

3. SARAYI

4. LES LILAS

Fotografija: Profimedia

Preberite še: To je razlog, da vaša sveže oprana oblačila ne dišijo (napaka, ki jo verjetno počnete, pa ne veste)

Priporočamo tudi: Pozabite na obroče za lase, ta modni dodatek jih bo letos nadomestil

Najbolj brano