Stara pošta, ki je čudovit dom postala

Hiša, ki je blizu angleškega mesta Witchampton, je dom družine Sainsbury, ki šteje kar šest članov. Nekoč je bila to pošta, ki so jo pozneje spremenili v lepo in udobno hišo.

Dekor, 26. 8. 2015
Slika 1/18

Lastnika hiše Johnatan in Victoria sta ponosna na končni izdelek in na to, da jima je prenova tako dobro uspela.

profimedia

Jonathan in Victoria imata velik smisel za opremljanje in sta seveda upravičeno na končni rezultat zelo ponosna. Njuni otroci pa tudi. "Vedno sem imel rad tako imenovano šlampasto eleganco," pravi Johnatan. "Rad imam urejen nered, rad imam okrasne predmete, ki dajo prostoru še poseben čar, vendar pa to ne pomeni, da morajo biti drage."

Izbran okus

In res hiša odraža poseben čar, takoj, ko vstopiš vanjo, ti je jasno, da imajo njeni prebivalci prav poseben odnos do nje. "Zdi se mi, da mora biti prostor malce kaotičen in tudi kakšen prah ne moti. Rad imam, da se v hiši vidi življenje, da nekdo tam živi in da predvsem v njej uživa.

To je bil najin cilj z ženo, da ustvariva pravi dom za naju in otroke. Da se bodo vedno radi vračali, tudi ko bodo nekoč zapustili varno gnezdo. In mislim, da nama je to nekako uspelo." Na srečo je v hiši tudi dovolj prostora, da so lahko vanjo spravili vse stvari, ki so jih z leti nabrali.

Mešanica stilov

Težko bi opisali stil hiše, saj je mešanica vsega, a na koncu vse skupaj deluje kot popolna celota. Jonathan je imel od nekdaj rad umetnost, arhitekturo in starine. Njegov praded je imel starinarnico in spomni se še, kako je z očetom hodil naokrog po angleškem podeželju in iskal primerne starine, ki bi jih pozneje lahko prodali naprej. Ko je imel le osem let, je že ogromno vedel in bil sposoben ločiti pohištvo po obdobjih, na primer gregorijansko ali pa tisto iz obdobja kraljice Anne.

Vrnitev domov

Čeprav sta Jonathan in njegova žena živela na različnih koncih, sta se pozneje le odločila vrniti se v mirno podeželsko mestece Dorset. Želela sta živeti v pokrajini, kjer sta oba odraščala, in za to mestece sta se odločila, ker velja za eno od najbolj prijaznih. Poleg tega je pokrajina izjemno lepa in vsi člani družine se strinjajo, da so res sprejeli pravo odločitev, ko so sklenili živeti v tem delu Anglije.

"Všeč nama je, da ni treba razmišljati, kje so otroci. Ko pridejo iz šole in naredijo naloge, se raztepejo po okolici. Gredo lovit ribe, jahajo ali pa se potikajo po lepi naravi. Sicer pa se vsi med seboj poznamo, tako da res ni nevarnosti, da bi se kateri izgubil," sta zadovoljna starša.

Enkratna lokacija

Preden so kupili to staro pošto, je bila sedem let prazna, saj so jo zaprli. Poleg tega je bilo treba res poskrbeti za kompletno prenovo. Sprva se je zdelo vse iluzija, a je bila lokacija tako enkratna, da sta se Jonathan in Victoria brez večjega oklevanja odločila za nakup. Seveda sta potrebovala kar leto in pol, da je bilo vse nared za vselitev. Najela sta lokalnega arhitekta in končni rezultat je res enkraten. Hiša je zdaj taka, kot sta si oba želela.

Tudi vsi prijatelji, ki redno prihajajo na obisk, so navdušeni. Opremljena je tako, da se v njej res prijetno počutiš in kar stežka odideš domov. "Preprosto sva želela angleško podeželsko hišo, ki bo udobna in v kateri se bodo vsi dobro počutili, in mislim, da nama je uspelo," je ponosen Jonathan. "Vse sva bolj ali manj izbirala skupaj, le pri barvah sem odločitev prepustil Victorii, saj ima bolj izostren čut zanje. Sam se znajdem le z belo barvo, vse drugo mi ne gre najbolje od rok."

Fotografije njihovega prekrasnega domovanja si oglejte v fotogaleriji.

Najbolj brano