Preprosti triki za vedno urejeno kopalnico

Kopalnica je zagotovo zelo pomemben del vsakega stanovanja, čeprav ni vedno preprosto vzdrževati reda v njej ...

Dekor, 11. 5. 2015
Preprosti triki za vedno urejeno kopalnico - Foto: Shutterstock

Dovolj prostora za pet

Najrazličnejša ličila, zdravila, brisače, lepotni izdelki, geli za prhanje, kreme in še bi lahko naštevali. Verjetno bi vse to zagledali v večini kopalnic, v katere bi pokukali. Naj si še tako prizadevamo vzdrževati red v njej, nam ne uspe vedno. In zakaj ne? Ker nismo sistematični.

Ko boste naslednjič stopili v kopalnico, torej naredite čistko. Ohranite le tisto, kar res uporabljate in potrebujete. Vse drugo zavrzite. Zagotovo hranite vrsto krem, ki jim je rok že zdavnaj potekel. Zamenjajte tudi vse dotrajane brisače. Na okensko polico postavite lončnico in prižgite dišečo svečo. Nametana kopalnica se bo v hipu spremenila v prijeten domači spa.

Kabina za prhanje

Če nimate zidanega tuša in polic za odlaganje šamponov ter gelov za prhanje, si omislite pripomoček, ki ga boste obesili ali na ploščice ali na pipo ter vanj postavili vse izdelke, ki jih potrebujete za prhanje.

Kopalniška zavesa

Če imate prho z zaveso ali kad, ki jo ščiti okrasna zavesa, poskrbite za res kakovostno zaščito. Dobra zavesa z lepim vzorcem lahko popestri kopalnico in ji da elegantnejši videz. Poleg tega zaveso redno menjajte, saj se lahko zaradi vlage na njej nabere plesen.

Organiziranost na prvem mestu

Predali v kopalnični omarici so pogosto prava mala zbiralnica različnih stvari, ki jih večinoma ne potrebujete. In še tistih, ki jih potrebujete, v zmedi, ki vlada, seveda ne najdete. Opravite s tem enkrat za vselej. Razdelite predal na prekate, znebite se vseh nepotrebnih stvari in ga napolnite samo s tistim, kar potrebujete za vsakodnevno nego.

Najbolj brano