Nova kategorija: pametni luksuz

V dunajskem hotelu Daniel razumevanje defini­cije manj je več zmaguje nad pompoznostjo.

Dekor, 21. 11. 2012
Nova kategorija: pametni luksuz - Foto: Promocijsko gradivo

Tu sveže ideje prevevajo interjer in celotno hotelsko ponudbo. Kako je to videti? Ta trenutek počivate na viseči mreži v svoji sobi, v naslednjem si kupujete slastno pecivo v pritlični pekarni, in še preden ste s prstov polizali ostanke čokolade, se podite z vespo po skritih kotičkih Dunaja. To je sodobni koncept luksuza, ki ga želi sodobni popotnik.

Gospod Florjan je moder mož. Iz dolgoletnih izkušenj v hotelski trgovini se je naučil ene izmed bistvenih stvari: nepotreben pomp in nerodna gostoljubnost sta za sodobnega popotnika le veliko breme. Ta si namreč želi prav nasprotnega: hitre in preproste spremembe lokacij, privlačno oblikovanega bivalnega prostora, kakovostne hrane in predvsem spočitih misli za nabiranje novih vtisov.

Koga pa še zanimajo zlate pipe, kaviar in šanson v lobiju? Danes si želimo eko posteljnine, čičerkinega namaza in brezžične povezave. Torej udobja po pameti. To prinaša nove ideje, rezultat pa cenijo tako turisti kot poslovneži.

Umetnost in vrtičkanje na strehi

Dokaz, da pogumna vizija dunajskega hotela presega vse klasične pristope, je umetniški projekt, ki so ga zaključili na strehi. Skulptura jadrnice Erwina Wurma v naravni velikosti, ki stoji na robu strehe in visi z nje, je vsekakor neobičajen poseg v arhitekturni načrt.

Glavni namen tega projekta je ustvariti vzdušje, ki sega dlje kot le do okenske police ter maha v pozdrav sodobni umetnosti. Seveda pa jadrnica ne vznemirja čebeljih družin, ki imajo domovanje na strehi hotela. Za tiste, ki menijo, da gre le za eksotičen dodatek – nikakor. V hotelu se trudijo, da bi pripomogli k reševanju teh množično ogroženih žuželk, zato jim dovolijo, da prosto letajo med sadjem in zelenjavo, posajeno na strehi hotela. Sejanje in gojenje sta del zdravega prehranjevanja, zato je mestno vrtnarjenje za hotel Daniel izjemno pomembna praksa, ki jo skrbno negujejo.

Prikolica

V njej si lahko privoščite spanje sredi zelenja v pravem pomenu besede. Pristna ameriška aluminijasta prikolica Airstream stoji na travniku tik pred hotelsko teraso. Njena simbolika sporoča svobodo, neodvisnost in preprosto mobilnost ter je tako popolna spremljevalka celotne idejne zasnove hotela. Prikolica je toplotno in zvočno izolirana, klimatizirana, ogrevana, ima ločene sanitarije in toplo vodo ter veliko posteljo. Pozabili niso niti na telefon, televizor in brezžično povezavo. Le kako bi drugače fotografije poletele neposredno na Instagram in Pinterest?

Lobi, ki to ni

Tudi v lobiju vodstvo ne želi slediti stilskim trendom. Veliko rajši so izbrali kombiniranje različnih časovnih obdobij in ustvarili prostor, kjer hitenje in občutek za čas popolnoma zvodenita. Rezultat je trendno-vintidž mešanica klasičnega pohištva in sodobnega oblikovanja v kombinaciji z retro kosi. Tako je mogoče opaziti kuhinjske stole iz leta 1970 in kavne mizice, izdelane iz povsem preprostih palet.

Sobo z visečo mrežo ali panoramski razgled?

Hotel ima 116 lepo oblikovanih in popolnoma novih sob, v šestih nadstropjih ter štirih kategorijah. Odklikajte na hoteldaniel.com in si privoščite virtualen sprehod skozi dogodivščine, ki jih ponuja. Navdušeni boste.

Besedilo: Polona Pajk

Najbolj brano