Če stene pobarvate v TO barvo, boste veliko bolj sproščeni!

Popolna pomiritev je le plast barve stran!

Dekor, 15. 12. 2017

Zadnjih nekaj let so nevtralni odtenki zemeljskih barv nedvomni zmagovalci notranjih oblikovalcev. A stvari se bodo v prihajajočem letu, kot je videti, vsaj za odtenek spremenile, saj so strokovnjaki zdaj ugotovili, da ravno pravšnja mešanica modre, svetlo sive in zelene prebuja občutek sproščenosti in pomirjenosti.

Zakaj ravno ta odtenek?

"Ker združuje različne oblikovalske sloge - globalne, obalne, modne - in ker se lepo ujame z drugimi priljubljenimi odtenki. Skupaj skratka ustvarijo harmonično okolje," je povedala Erika Woelfel, ki je v svetu mešanja stenskih barv že prava strokovnjakinja.

V resnici pa gre za 'nevtralno modro', ki prevzame različne tone glede na to, s katero barvo jo v stanovanju kombinirate. V paru s temnejšo dekoracijo bo barva bolj izstopala, ambient pa bo deloval bolj pomirjujoče in uradno.

V kombinaciji z belo in svetlim lesom pa bo barva bolj energična in živa, kar bo vaše stanovanje naredilo še bolj toplo in prijetno.

Kako jo kombinirati?

Erika priporoča, da 'nevtralno modro' pokombinirate z nežnim odtenkom bež, nežnim odtenkom olivno zelene ali udarnejšo temno modro.

Fotografije: Instagram Behr Paint

Preberite še: → To je 10 najboljših tujih Instagram profilov za notranji dizajn!

Priporočamo tudi: → TO so slovenski modrčki, ki so PRELEPI za igro skrivalnic!

Najbolj brano