Če boste za valentinovo spalnico uredili takole, boste med vama znova zanetili iskrice

Pri tem uporabite tudi to najbolj romantično barvo za spalnico, ki ni rdeča.

Dekor, 11. 2. 2022
Če boste za valentinovo spalnico uredili takole, boste med vama znova zanetili iskrice - Foto: Profimedia

Bolj kot katerikoli drugi prostor v domu je vaša spalnica tista, v kateri se želite počutiti popolnoma sproščeno, udobno in spočito, zlasti, če je soba zasnovana za dva.

Odločitev za romantično dekoracijo zlasti v obdobju nestrpnega pričakovanja praznika zaljubljencev je preprosta: oglejte si 5 malih skrivnosti velikih dizajnerskih mojstrov, na katere ne bi nikoli pomislili in vas bodo zagotovo navdihnile, da izrazite ustvarjalno žilico ter se hkrati predate objemu boljše polovice.

1. Zadimljena svetloba

V spalnici lahko že različne stopnje in vrste osvetlitve pomagajo spreminjati razpoloženje, kar je priporočljivo upoštevati tudi pri oblikovanju romantične sheme. Najpomembnejši dejavnik pri tej je zadimljena svetloba, torej nizka stopnja osvetlitve, ki je bolj ambientalna in ustvarja mistično atmosfero. Vsa stikala za luči lahko torej spremenite v stikala s funkcijo za nastavljanje intenzivnosti svetlobe.

2. Spomin na potovalno destinacijo

Ne samo da lahko tapete majhnim prostorom dodajo dimenzijo, primerne so tudi pri ustvarjanju romantične sheme. Denimo slikovita tropska tapeta, ki obuja spomine na trenutke iz peščenih plaž, bo vlila svežino, videz pa lahko dopolnite tudi s pohištvom in tekstilijami, ki se kopajo v tropskih barvah in motivih.

3. Navdih butičnega hotela

Morda se ujemajoči oblazinjeni elementi zdijo kot nedosegljiva želja, a vendarle razmislite o ustvarjanju tega učinka usklajenosti, ki bo vajin pogled usmeril naravnost v posteljo.

4. Igra plastenja

Nov trend je večplastnost – gre za variacije različnih barv na različnih površinah, mešanice vzorcev ter dinamično fuzijo tekstur. Vsi ti elementi razvijajo občutek bogato opremljenega prostora, romantično ozračje pa bo pričaralo izrazito oblazinjenje.

5. Občutek zasebnosti

Občutek intime odigra ključno vlogo ravno v romantični spalnici, še zlasti v primeru, ko se ta nahaja v pritličju. Z uporabo težkih tkanin od tal do stropa bodo zavese pomagale preprečiti prepih, prav tako pa bodo ustvarile hotelsko vzdušje in misel, da se svet vrti samo okoli vaju.

… in katera je resnično romantična barva, ki nas napolni s čustvi?

Ne gre za rdečo, temveč temnejše odtenke, saj ustvarjajo občutek globine in udobja, podobnega kokonu. Notranji oblikovalci predlagajo uporabo polnočne modre in zelene, razpoloženje pa lahko nato vzdignete z žgano oranžno ali njej podobnimi zemeljskimi barvami – oker, terakoto in breskvinimi odtenki.

Fotografija: Profimedia

Preberite še: Posteljnino ste do zdaj zagotovo prali narobe - s tem trikom bo spet dišeča (vse za boljši spanec)

Priporočamo tudi: Ta partner sestre Kardashian je razburkal javnost z linijo izdelkov – bi jih vi imeli doma?

Najbolj brano