Zakulisje

25. 5. 2012
»Let's play Masters and Servants«, 2011. Fotografija: Petra Windschnurer

Hoteli smo oblake, imeli smo sonce, nevihto in končno tudi oblake. Nekdo je omenil ekstremne pogoje na snemanju.

Ekstremne pogoje? Pa kaj še, sploh pa, če bi šlo vse tako, kot mora, bi se snemanje lahko spremenilo v dolgočasno škljocanje. Energija bi padla, napetost popustila, črni humor bi nadomestilo zehanje in gledanje na uro.

Tako pa – akcija: tekanje, hitrostni zadnji popravki, preden se usuje, pa hitrostno poziranje, ker je vetra ravno prav, skrivanje pod polivinilom pred ploho in spet hitrostno preoblačenje, ker bomo potem imeli vsaj eno uro čistega sonca.

Medveda nismo srečali, tega je na snemanju s Fulviom na Veliki planini Maja Raspopović. Je pa spet nastala ena luštna fotografija, na kateri je poleg manekenke asistentka fotografa (tokrat) 'v akciji', kar znova obudi mojo željo, da bi enkrat posneli editorial, v katerem bi stranske vloge odigrali vsi zaslužni za nastanek modne zgodbe: stilist, vizažist, frizer in vsi njihovi asistenti.

Edina in ključna težava: nihče se noče slikat. Dajmo, no, super bi bili. Pa saj ste že. V dokaz prilagam nekaj mojih najljubših 'behind the scene' fotografij.

(Posamezno fotografijo povečajte s klikom.)

»Bibi are you cold«, 2011. Fotografija: Aleš Bravničar
»Too much sun is not good for you«, 2012. Fotografija: Fulvio Grissoni
»Just shake it«, 2012. Fotografija: Petra Windschnurer
»Ménage à trois«, 2012. Fotografija: Petra Windschnurer
»Just want to say hello«, 2012. Fotografija: Petra Windschnurer
»Hello cutie«, 2010. Fotografija: Petra Windschnurer