Not this time

8. 3. 2010
Louis Vuitton (foto: Fotografija Imaxtree)
Fotografija Imaxtree

Letošnja kolekcija Louis Vuitton mi ni všeč. No, pa sem povedala na glas.

Vem, da Marc tega prispevka ne bo prebral in zato slovenska Elle ne bo prikrajšana za nove oglase s fenomenalno Laro Stone (njene zamenjave z Madonno se je poleg mene najbrž razveselil tudi digitalni obdelovalec fotografij, po domače retušer, ki je vse tiste gube in pore pop babici v prejšnJi kampanji najbrž likal in radiral celo večnost), pa vendar Marc je bil od nekdaj moj ljubljenček, moj navdih in zato mu s težkim srcem priznam, da je tokrat močno brcnil v temo. Ko sem si kolekcijo ogledala pred petimi meseci, sem jo od šoka potisnila v globoko podzavest in pozabila nanjo. Vse do zadnjič, ko sem bila za modno prilogo (še vedno jo lahko nabavite z aprilsko številko Elle) prisiljena izbrati pet najboljših Louis Vuitton kreacij, ki bodo najbolje zaokrožile zgodbo celotne kolekcije.

Fotografije sem pogledala prvič, drugič, tretjič, četrtič in še vedno nič. Tiste big foot cokle z dlakami (čara "lasnih podaljškov" nisem razumela niti v zimski kolekciji Givenchy), mega afro frizure in miks in maš kombinacija stilov v meni niso požele niti kančka simpatije. Kar je preveč je preveč in še bolj preveč je bilo pri njegovi lastni kolekciji, v kateri naj bi se prepletalo več kot deset različnih stilov. Sama sem še vedno mnenja, da oblačilo pač ni platno velikosti 10X10 m, ki bi preneslo takšno eksplozijo idej.

Me pa zato spet ni razočaral Raf Simons, ki je za Jil Sander ustvaril spet nekaj fenomenalnih kosov. Res je sicer, da so nam v štirih letih študija estetiko minimalizma v možgane vkodirali, a mislim, da bi mi bil suknjič z izrezi na pasu všeč, tudi brez univerzitetnega posega.

JIL SANDER

(fotografija: Imaxtree)

P.S. Upam, da pri Louis Vuitton za letu 2011 pripravljajo kaj hudo dobrega, kajti slišala sem, da bomo v jeseni 2010 izdelke z logotipom LV (zaenkrat samo dodatke) lahko kupovala ali samo občudovale tudi v novi Emporium galeriji (bivši Centromerkur) na Prešernovem trgu. Daj Marc potrudi se za nas.