Nizke pete, ne hvala

11. 3. 2010
Missoni (foto: Fotografija Imaxtree)
Fotografija Imaxtree

Obožujem visoke pete. Res je, da velikokrat ostane samo pri oboževanju, saj mojih 182 centimetrov pač ne more v miru prebaviti še dodatnih deset centimetrov. Prebavi jih osem. A najti dober čevelj s peto do osem centimetrov ni lahko.

Vsake toliko se sicer spozabim in brez zadržkov poskusim tiste super seksi z deset plus, češ dva centimetra gor ali dol. Izkaže se, da močno dodata gor, kam pa drugam. Potem pa kot razsvetljenje z neba, pred mano se naslikajo sandali z nizko peto (do 6 cm) - hudo vroč trend letošnjega poletja. Kot 'rešitev' meni in podobnim jih ponujajo še pri: Missoni, Marni, Giles, Louis Vuitton, Marc Jacobs.

Marni Marc Jacobs

In ko jih takole gledam, se kislo nasmiham. Kaj pa vem, niso mi najbolj blizu. Ko jih vidim se spomnim na tiste čeveljce s petkami Suri Cruz. Enostavno niso seksi. So mi pa hudo seksi 'borosanke' kot jim pravim jaz (gležnjar s platformo in odprtimi prsti), a kaj ko se začetna višina začne že pri desetih centimetrih.

V obupu in šoping mrzlici skoraj popustim in jo z mamkasto različico v roki mahnem do blagajne, ko me prešine, da imam nekaj podobnega, nenošenega že v omari (še enkrat hvala mojemu angelu, ki skrbi za impulzne nakupe). Doma prebrskam arhiv in najdem nenošeno Diesel različico in še eno Furlino. Jih navdušeno poskusim in se takoj spomnim zakaj so ostali nenošeni.

Diesel Furla

P.S.

V zahvalo za vse namige, kje še dobiti dobre 'borosanke' bom med vašimi komentarji izžrebala eno, ki jo bo na uredništvu čakal komplet petih knjig 100 000 Years of Beauty, ki je v sodelovanju z L'Oréalom izšel pri založbi Gallimard.

100 000 Years of Beauty

Fotografije Imaxtree in Petra W.

Novo na Metroplay: Vloga sodobne ženske | Urška Draž in Sonja Šmuc