Božanska stopala

18. 5. 2010
1. Organski piling za stopala in roke Melvita je, oh, saj nimam besed, naravnost čudovit. Diši, stopala nežno masira, vrhunec vsega pa je, da je koža zaradi mareličinega masla po postopku res svilnato mehka. Preverjeno. ? 2. Za odstranjevanje odmrle kože sem do sedaj vedno uporabljala, kamen-gobico ali pilo. Dokler nisem odkrila revolucionarnega rožnatega diska iz plastike Essence. Skrivnost so njegova groba površina in 'lijaki' kjer se nabira odstranjena koža. Ni težav z uporabo, še manj s čisščenjem. Prisegam nanj. (foto: Fotografija Aleksander Štokelj)
Fotografija Aleksander Štokelj

Nikoli ne bomo pozabila moje prve Versace revije. Sedela sem v tretji vrsti kar je bilo še vedno dovolj blizu, da sem lahko zelo dobro videla čevlje. In ker so me te zanimali veliko bolje kot oblačila mi ni ušlo niti dejstvo, kako zanemarjena stopala ima večina manekenk.

Tistega dne je bilo na sporedu vse: otiščanci, krivo postriženi nohti, trda in suha koža na petah, žulji, rumeni nohti. Da ne govorim o zvitih in pomečkanih prstih v premajhnih številkah. Seveda Versace ni izjema, vse to sem kasneje še enkrat podoživljala, ko sem na Imaxtree-ju iskala fotografije modnih dodatkov: čudoviti dizajnerski sandali na nič kaj čudovitih stopalih super manekenk.

Lahko pozabijo na stopala? One? Na dan modne revije? Mislim da ne. Še posebej, če je zaradi poletnih sandal del pozornosti namenjeno tudi stopalom. Do zadeve 'trda koža' sem enako občutljiva tudi v realnem svetu. Prej me zmoti neurejeno stopalo v sandalih, kot razmazana šminka.

Priznam, da sem nekaj stare kože na petah med zimo pridelala tudi jaz (ker okoli nisem skakljala v odprtih čevljih sem si namesto tedenske pedikure privoščila skrajšan postopek enkrat na štirinajst dni, dovolj, da so moja stopala ohranila dostojanstven videz). Zato pa so sedaj ulala božanska. Še posebej po odkritju dveh novih pomočnikov za lepa stopala.

1. Organski piling za stopala in roke Melvita je, oh, saj nimam besed, naravnost čudovit. Diši, stopala nežno masira, vrhunec vsega pa je, da je koža zaradi mareličinega masla po postopku res svilnato mehka. Preverjeno.

2. Za odstranjevanje odmrle kože sem do sedaj vedno uporabljala, kamen-gobico ali pilo. Dokler nisem odkrila rožnatega revolucionarnega diska iz plastike Essence. Skrivnost so njegova groba površina in 'lijaki' kjer se nabira odstranjena koža. Ni težav z uporabo, še manj s čisščenjem. Prisegam nanj.